Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Beč

Beč - Montenegro Airlines - poslovnica

Adresa:

 • Liechtensteinstrasse 12, Wien 1090, Österreich

Telefoni:

 • + 43 19 226 289
 • mobilni: + 43 67 65 566 878
 • mobilni: + 43 66 43 111 405

Fax:

 • + 43 19 226 289

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Prvi let je obavljen 12. juna 2020. godine za Ljubljanu. Destinacije ka kojima smo obnovili saobraćaj su sljedeće: Ljubljana, Beograd, Frankfurt, Pariz, Cirih, Diseldorf, Kopenhagen, Hanover, Lion, London, Beč i Rim.

Uspostavljenje saobraćaja ka ostalim destinacijama u redovnom saobraćaju, kao i postepenu normalizaciju očekujemo u skladu sa poboljšanjem stanja broja oboljelih od Covid-19 u tim državama, kao i mjerama ograničenja za putovanja.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

S obzirom da je red letenja podložan izmjenama i zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, molimo vas da za informacije, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

 

Uputstva za ulazak u Austriju

Od 31.07.2020. godine prekida se zabrana letova ka/iz Austrije. Naši avioni ka Beču počinju saobraćati od 8. avgusta.

Uredbom Saveznog ministra za socijalna pitanja, zdravstvo, njegu i zaštitu potrošača od 24. jula 2020. godine (Sl. list br. 336/2020), koja je stupila na snagu 27. jula ove godine izmijenjene su prethodne odredbe u vezi sa ulaskom u Austriju, a u cilju sprječavanja širenja Sars-CoV-2 na sljedeći način:

 • Državljani Austrije, država članica EU, Evropskog ekonomskog prostora, Švajcarske i stranci koji imaju prebivalište ili boravište u Austriji, odnosno dozvolu boravka (regulisan boravišni status), a koji dolaze iz rizičnih država u smislu broja inficiranih osoba infekcijom COVID-19, moraju priložiti zdravstveno uvjerenje (negativan PCR test, koji ne smije biti stariji od 72 sata). Ukoliko lica koja iz rizičnih područja dolaze u Austriju ne mogu da prilože test, izriče im se mjera obavezne kućne izolacije, uz obavezu da u roku od 48 sati po ulasku u Austriju obave testiranje, takođe o sopstvenom trošku. Po prijemu negativnog rezultata testa, samoizolacija može biti okončana. U slučaju da lica izbjegavaju testiranje u navedenom roku, predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.450 eura.
  Prema Uredbi, u područja sa povećanim rizikom od COVID-19 spadaju: Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Čila, Egipat, Ekvador, Kosovo, Indija, Indonezija, Iran, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunija, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei (Kina).
 • Državljanima Austrije, država EU, Švajcarske i licima sa regulisanim statusom boravka u Austriji, koja dolaze iz država sa stabilonom situacijom po pitanju COVID-19, ulazak u Austriju je omogućen bez ograničenja, ukoliko su 10 dana prije ulaska u Austriju boravili u navedenim državama: Andora, Belgija, Danska, Njemačka, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Island, Italija, Hrvatska, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Monako, Holandija, Norveška, Poljska, San Marino, Švajcarska, Slovačka, Slovenija, Španija, Češka, Mađarska, Velika Britanija i Kipar.
 • Osobama iz tzv. "trećih država", koje iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Belgije, Bugarske, Njemačke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Islanda, Italije, Letonije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, Malte, Holandije, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunije, Švedske, Švajcarske, Slovačke, Španije, Češke, Irske, Kipra, Andore, Monaka, San Marina, Vatikana, Velike Britanije žele da uđu u Austriju, a koje su u posljednjih 14 dana boravile u zemljama sa "crvene liste", prilikom ulaska u Austriju potreban je negativan PSR test, koji nije stariji od 72 sata, a i pored toga, bivaju upućeni u desetodnevni karantin, koji ne može biti prekinut i ako lice uradi drugi test.
  Ova pravila se ne odnose na sezonske radnike u poljoprivredi, šumarstvu ili turizmu, kao ni na članove diplomatskih prestavništava, zaposlene u međunarodnim organizacijama i članove ovih porodica koji žive u istom domaćinstvu, humanitarne radnike, kao i zdravstveno osoblje i osoblje za njegu.
  Navedene osobe moraju imati ljekarsko uvjerenje ili moraju biti u desetodnevnom kućnom karantinu. Ukoliko je za vrijeme karantina urađen test, karantin može biti okončan, ako je test na COVID negativan.
 • Tranzit kroz Austriju moguć je ako je obezbijeđen neposredni izlazak iz zemlje. Nije potrebno zdravstveno uvjerenje ili karantin. Prilikom ulaska popunjava se obrazac za ulazak/izjava o tanzitu.
 • Ulazak u Austriju bez ograničenja (bez testa i bez karantina) moguć je radi održavanja robnog i putničkog saobraćaja, u svrhu repatrijacije drumskim i vazdušnim putem, iz posebnih razloga u pojedinačnim slučajevima u krugu porodice, radi hitnog zbrinjavanja životinja u pojedničnim slučajevina, u okviru ekstradicije drumskim ili vazdušnim putem, u hitnim slučajevima u interesu Republike Austrije.
 • Za osobe sa prebivalištem u Austriji, koje se nalaze van teritorije Austrije na dan stupanja na snagu ove Uredbe, odredbe se primjenjuju petog dana od stupanja na snagu ove Uredbe, odnosno 1. avgusta ove godine.

Zahtjev za izradu testa na COVID 19

Putnici su u obavezi da popune "Ulaznu i tranzitnu deklaraciju" i istu predaju kabinskom osoblju

 


Vodimo vas u Beč

Crvena boja. Mnoge asocira na ljubav, energičnost, Španiju, a nas na Austriju, Beč. Zvuči neobično, ali možda samo niste obratili pažnju. Nakon udobnog leta našom kompanijom dočekaće vas zemaljska stjuardesa u crvenoj uniformi. Krenete li dalje mamiće vas crvene Mocart kugle, vidjećete crvenu nacionalnu zastavu, crvene brošure, metroe, brodove na Dunavu. Crveno budi čula na svakom koraku.

Ukoliko se odlučite da posjetite Beč budite spremni na dugo uživanje, jer u Beču postoji toliko znamenitosti da je za obilazak neophodno izdvojiti više dana. I koliko god dana da izdvojite, uvjek ćete u njemu naći nešto što će vas očarati. Zato vam ostavljamo prostora da sami otkrijete nešto novo. Pozovite nas i mi ćemo vas uistinu odvesti do Beča, a do tada evo nekoliko zanimljivosti o ovom gradu.

Osjetite atmosferu carskog vremena u Šenbrunu (Schönbrunn)

Ovaj predivni dvorac naziv je dobio po izvoru vode koji je otkrio car Matijas 1612. godine. Nazvao ga je Lijep izvor odnosno Schönbrunn. Posebnu slavu stiče za vrijeme carice Marije Terezije. Svaka dvorana i svaki salon ovog dvorca vratiće vas u atmosferu carskog habzburškog vremena. Raskošni hodnik vodi u sobu za bilijar, koji su carevi igrali u časovima dokolice, i dalje u odaje cara Franca Josifa, apartman carice Elizabete, do Žutog salona i Dvorane ogledala. Velika galerija u kojoj su se održavale gala večere najljepša je prostorija ovog velelepnog dvorca. I zaista razgledanju kao da nema kraja, epohe se smjenjuju, a vi stičete utisak kao da će svaki trenutak otpočeti neka dvorska zabava i vi biti dio nje.

Okolina dvorca sa prelijepim vrtovima je priča za sebe. O njihovom uređenju je nekada odlučivala carica Marija Terezija, a danas o njemu vode računa stotine botaničara i pejzažnih arhitekata. U blizini veličanstvenih parkova nalazi se najstariji zoološki vrt na svijetu. Osnovan je zahvaljujući suprugu carice Marije Terezije, kralju Francu Josefu, 1752. godine. Među brojnim životinjskim vrstama ima nekoliko ugroženih, te veoma atraktivnih vrsta koje možete vidjeti samo u ovom vrtu. A najpopularniji stanovnici vrta su džinovske pande. Ovo je jedini zoološki vrt u Evropi za koji je dokazano da pomaže ovoj ugroženoj vrsti da se prirodno uzgaja. Jang je prva panda u svijetu koja je rođena u zatočeništvu. Prošetajte Amazonskom prašumom, a nakon toga se odmorite u Carskom paviljonu u kojem je carski par često doručkovao okružen kavezima sa životinjama.

Grad lepršavih valcera

U dvorani ogledala dvorca Šenbrun muzički genije, šestogodišnji Johan Hrizostom Volfgangus Teofilus, poznatiji kao Volfgang Amadeus Mocart svojom virtuoznošću zadivio je caricu Mariju Tereziju. Iako nije rođen u Beču u njemu je nalazio svoju inspiraciju i uvijek mu se vraćao. Obilazak kuće u kojoj je živio obavezan je dio turističke ponude Beča. Dok obilazite sobe njegova muzika ispunjava sve odaje. Ali ne samo njegove kuće, već svim ulicama, restoranima, pa čak i stanicama metroa odzvanja Mocartova muzika. A Beč i cijela Austrija su toliko ponosni na velikog umjetnika da se proizvodi sa njegovim likom mogu naći posvuda. Pored Mocartove kuće u ovom gradu možete posjetiti i kuću u kojoj je živjeo Johan Štraus, kuću u kojoj je komponovao Betoven, ali i Šubertovu rodnu kuću koja se nalazi u ulici Nussdorferstrasse. Jasno je zašto ovaj grad nazivaju muzičkom prijestonicom svijeta i gradom lepršavih valcera.

Bečka državna opera proslavila 150. rođendan

Bečka državna opera, izgrađena krajem 19. vijeka, jedna je od najpoznatijih u svijetu. 25. maja 2019. je proslavila svoj 150. rođendan kada je detaljno restaurirana. Ovo velelepno zdanje nalazi se u samom centru grada. Na repertoaru se svakodnevno izvode brojna djela najvećih austrijskih kompozitora. Ulaznice nisu ni malo jeftine, ali ne brinite, ukoliko niste u prilici da kupite ulaznicu, ljubazni domaćini su se pobrinuli i za to. Izvođenje svih opera možete pratiti uživo na velikom platnu na platou uz samo zdanje u društvu na stotine turista, studenata i ljubitelja muzike. U ovom gradu svi koji žele - imaju priliku da osjete dah elitne kulture, pa čak i na ulici.

"Biseri" unutar Hofburga

U nekadašnjem sjedištu moćnog Habzburškog carstva, Hofburgu nalazi se najznačajnija svjetska riznica. U ovoj Carskoj riznici izložena je kruna Svetog Rimskog Carstva, Longinovo koplje kojim je proboden Hrist, brojna muzejska zbirka predmeta kraljice Elizabete, ali i najveći smaragd na svijetu. Ljubitelji konja lipicanera u zadnjem dijelu kompleksa mogu uživati u Španjolskoj školi jahanja i njihovom svjetski poznatom baletu.

Bonton ili "bečka škola"

Izreka "Kad si u Beču ponašaj se bečki" odista je opravdana jer su stanovnici ovog grada izuzetno uljudni, srdačni i aristokratski uglađeni, pa ne iznenađuje činjenica da je sintagma "bečka škola" postala sinonim za lijepe manire i dobro poznavanje bontona.

Vienna ili Beč?

Zašto austrijsku prijestonicu, koja je na svim kartama svijeta upisana pod imenom Vienna, mi uporno nazivamo Bečom? Lingvisti ovu dilemu objašnjavaju uticajem Mađara od kojih smo preuzeli naziv Becz za austrijski Wien.

Neobična arhitektura budućnosti u Beču

Jedna od neobičnih turističkih atrakcija Beča je djelo originalnog, vizionarskog umjetnika Hundertwassera, kuća krivih zidova, talasastih spratova niz koje prolazi žuboreća voda, a drveće raste iz unutrašnjosti stanova. Hundertwasser se zalagao kako za individualan dizajn fasada, tako i za poštovanje prirode, manifestom pod nazovom "Vaše pravo na prozor - vaša obaveza prema drvetu".

O ukusima Beča

Ako ste se umorili od šetnje i razgledanja i poželjeli da odmorite obavezno probajte svjetski poznate bečke specijalitete u kojima uživaju i najveći sladokusci - bečke šnicle i Saher tortu. Milioni turista, tačnije devet miliona godišnje, probaju ove bečke poslastice.

Prva Sacher torta poslužena je tokom večere koju je za plemiće priredio austrijski državnik Klemens von Metternich. Tortu je napravio šesnaestogodišnji šegrt Franc Saher, u nastojanju da zamijeni glavnog kuvara koji je bio bolestan. Recept u kojem je spojio ukus gorke čokolade i džema osigurao mu je mjesto u istoriji Austrije. Recepturu torte je kasnije usavršio njegov sin Eduard. Torta po tom receptu je prvi put poslužena u poslastičarnici Demel, gdje je obavljao kulinarsku praksu, a koja važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svijetu. U sklopu poslastičarnice nalazi se i prodavnica gdje možete kupiti Sacher tortu i ručno pravljene čokoladice.

Drugo mjesto gdje možete probati čuvenu poslasticu je poslastičarnica hotela Sacher a nalazi se u strogom centru Beča, iza zgrade Opere. Zanimljivo je da se čak vodio spor oko autorskih prava između poslastičarnice Demel i hotela Sacher koji je otvorio Eduard. Nakon završetka procesa hotel Sacher je dobio pravo da koristi naziv Originalna Sacher torta, dok je poslastičarnica Demel dobila pravo da svoje torte dekoriše pečatom sa natpisom Eduard Sacher torta.

A kruna bečke kuhinje, Bečke šnicle, svjetski su poznate upravo po ovom imenu. U Austriji je naziv ovog jela zaštićen zakonom. A da li su zaista bečke? Italijanski kuvari tvrde da je šnicla nastala u Milanu gde postoji jelo "Costoletta alla Milanese". Ali, ostavićemo kuvarima da vode bitku oko toga čiji je recept, a vama predlažemo da u Beču isprobate ovaj specijalitet koji je u ponudi u svim restoranima.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines