Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Minhen

Minhen - Montenegro Airlines

Telefon:

 • 19804 - informacije, rezervacije, prodaja
 • + 382 20 228 187 - za pozive iz inostranstva

e-mail:

Frankfurt - TAL Aviation (GSA)

Adresa:

 • UG, Hanauer Landstraße 136, 60314 Frankfurt am Main, Germany

Telefon:

 • +49 69 2562888-85

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Njemačku

U skladu sa Uredbom saveznog ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 08.11.2020. godine prije ulaska u Njemačku iz rizičnog područja potrebno je izvršiti digitalnu prijavu, koja zamjenjuje dosadašnju izjavu/formular u papirnoj formi. Dakle, od 8. novembra 2020. godine važi obaveza elektronske registracije, ukoliko je osoba tokom proteklih deset dana boravila u rizičnom području.

Obaveza digitalne prijave ne postoji u odnosu na sljedeće kategorije:

 • Putnike koji su samo prolazili kroz rizično područje, ali ne i boravili u njemu;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku radi tranzita preko njemačke teritorije;
 • Putnike koji su, u okvirima prekograničnog saobraćaja sa susjednim državama boravili manje od 24h u rizičnom području, ili planiraju boraviti do 24h u SR Njemačkoj;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku iz profesionalnih razloga, odnosno koji vrše prevoz lica i robe drumskim, željezničkim, morskim ili vazdušnim putem.

Prijava se može izvršiti putem linka www.einreiseanmeldung.de.

Digitalna registracija treba da olakša rad nadležnih zdravstvenih službi u kontroli poštovanja usvojenih mjera i omogući bolju preventivu širenja virusa u segmentu putovanja.

Opštim mjerama je propisano da su svu putnici, koji su u posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku boravili u nekoj od zemalja koja je kvalifikovana kao rizično područje, u obavezi da pođu u karantin/samoizolaciju odmah po ulasku u zemlju. Samoizolacija se može završiti najranije nakon pet dana, uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Rezultat testa treba da se čuva deset dana.

U Uredbi Saveznog ministarstva zdravlja se, u skladu sa tim, između ostalog, ističe da "osobe koje su kopnenim, morskim ili vazdušnim putem doputovali u SR Njemačku i koje su tokom posljednjih deset dana prije ulaska boravili na području na kome postoji povećani rizik infekcije sa korona virusom SARS-CoV-2, potrebno da, na poziv/zahtjev nadležne zdravstvene službe, pruže dokaz o uzvršenom testiranju". Kao dokaz se smatra "negativan test na papiru ili elektronski dokument na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku". Lica koja se ne testiraju u skladu sa obavezom, rizikuju plaćanje visokih kazni, u skladu sa lokalnim propisima (do 25 000 eura). Budući da ste kao putnici u međunarodnom saobraćaju informisani o svojim obavezama, očekujemo da savjesno ispoštujete navedenu obavezu (bez da vam se uruči bilo kakva naredba ili rješenje).

Lica koja tranzitiraju preko njemačke teritorije ne podliježu mjeri samoizolacije, ali nemaju pravo zadržavanja i obavezna su da odmah napuste SR Njemačku. Podrazumijeva se da navedena lica nemaju simptome COVID-19.

S obzirom na sprovođenje mjera u nadležnosti saveznih država/pokrajina, moguća su određena odstupanja, zavisno od pokrajine.

Podsjećamo da ulazak i boravak građana Crne Gore u SR Njemačku i dalje nije moguć, osim u slučaju tzv. važnih razloga.

Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:

 • "njemački imigranti";
 • lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
 • strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
 • sezonski radnici u poljoprivredi;
 • strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
 • njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
 • zdravstveni radnici i zdravstveni istraživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
 • osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
 • pomorci;
 • strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
 • diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavljanja svojih dužnosti;
 • putnici u tranzitnom saobraćaju.

Napominjemo da se boravak u turističke svrhe ne smatra važnim razlogom.

Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Više informacija možete pronaći na linku Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke: www.bmi.bund.de/civil-protection/coronavirus/coronavirus-faqs

 


Vodimo vas u Minhen

Predlažemo da obilazak Minhena započnete od glavnog trga Marienplatz gdje se nalazi kip Djevice Marije, najstarija fontana u gradu (Fischbrunnen) u kojem ih ima čak 1200, Stara i Nova gradska dvorana i katedrala Frauenkirche sa čije kupole se pruža predivan pogled na grad, a po vedrom danu i na obronke Alpa.

U blizini trga nalazi se jedna od najpoznatijih pivnica na svijetu Hoftbrauhaus, osnovana 1589. godine. Pjesme na temu ispijanja piva uživo sviraju bavarski bendovi, dok gosti uživaju u ispijanju piva iz krigli od jednog litra, što je najmanja količina koja se može naručiti.

Nemojte propustiti da posjetite Nimfenburg (Nymphenburg) palatu, ljetnju rezidenciju kralja Ludviga i "Kapiju pobjede" podignutu u čast bavarskih vojnika poginulih u borbi protiv Napoleonovih jedinica, najstariju rimokatoličku crkvu Peterskirche, crkvu Svetog Petra.

Fascinantna arhitektonska građevina je i Olimpijski kompleks sa kojeg možete posmatrati grad sa visine od 290 metara. Zanimljivo je da u Minhenu postoji Engleski vrt, veći od Central parka u New Yorku, a u parku Kineski toranj, Japanska čajoteka, Kuća umjetnosti i jezero Großhesseloher.

I koliko god dana da izdvojite za posjetu ovom gradu uvjek ćete u njemu naći još nešto što će vas očarati. Zato vam ostavljamo prostora da sami otkrijete nešto novo.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines