Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letjenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Minhen

Minhen - Montenegro Airlines

Telefon:

  • 19804 - informacije, rezervacije, prodaja
  • + 382 20 228 187 - za pozive iz inostranstva

e-mail:

 

Vodimo vas u Minhen

Predlažemo da obilazak Minhena započnete od glavnog trga Marienplatz gdje se nalazi kip Djevice Marije, najstarija fontana u gradu (Fischbrunnen) u kojem ih ima čak 1200, Stara i Nova gradska dvorana i katedrala Frauenkirche sa čije kupole se pruža predivan pogled na grad, a po vedrom danu i na obronke Alpa.

U blizini trga nalazi se jedna od najpoznatijih pivnica na svijetu Hoftbrauhaus, osnovana 1589. godine. Pjesme na temu ispijanja piva uživo sviraju bavarski bendovi, dok gosti uživaju u ispijanju piva iz krigli od jednog litra, što je najmanja količina koja se može naručiti.

Nemojte propustiti da posjetite Nimfenburg (Nymphenburg) palatu, ljetnju rezidenciju kralja Ludviga i "Kapiju pobjede" podignutu u čast bavarskih vojnika poginulih u borbi protiv Napoleonovih jedinica, najstariju rimokatoličku crkvu Peterskirche, crkvu Svetog Petra.

Fascinantna arhitektonska građevina je i Olimpijski kompleks sa kojeg možete posmatrati grad sa visine od 290 metara. Zanimljivo je da u Minhenu postoji Engleski vrt, veći od Central parka u New Yorku, a u parku Kineski toranj, Japanska čajoteka, Kuća umjetnosti i jezero Großhesseloher.

I koliko god dana da izdvojite za posjetu ovom gradu uvjek ćete u njemu naći još nešto što će vas očarati. Zato vam ostavljamo prostora da sami otkrijete nešto novo.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines