Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Rim

Rim - TAL Aviation Italy (GSA)

Adresa:

 • Via Adolfo Ravà, 106, 00142 Roma

Telefon:

 • +39 06 54242536

Fax:

 • +39 06 54242534

e-mail:

Rim - I.T.R. Handling

Adresa:

 • Aerodrom Leonardo da Vinci - Fiumicino, Terminal 3, Partenze, 00187 Roma, Italy

Telefoni:

 • + 39 06 6595 8053
 • + 39 33 5649 6227

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Italiju

12. oktobar 2020. godine

Vlada Italije donijela je odluku o produženju važenja dekreta (donijetog 7. septembra o.g.) o suzbijanju širenja epidemije virusa Covid-19, do 15.oktobra.

U tom smislu, ostaju na snazi ograničenja ulaska u Italiju iz država koje su na listi najviše zaraženih (lista «F»), na kojoj se nalazi i Crna Gora, ali i ostale mjere koje imaju za cilj spriječavanje širenja virusa Covid-19. To znači da će do 15. oktobra nastaviti da važi zabrana ulaska i tranzitiranja kroz Italiju za one koji su u prethodnih 14 dana boravili u nekoj od zemalja sa liste «F» (Jermenija, Bahrein, Bangladeš, BiH, Čile, Kuvajt, S. Makedonija, Moldavija, Oman, Panama, Peru, Dominikanska republika, Kosovo, Kolumbija), među kojima je i Crna Gora.

Izuzeci od pravila se odnose na:

 • Državljane EU i njihove članove porodice, koji su imali stalni boravak u Italiji prije 16. jula o.g.;
 • Posade prevoznih preduzeća u drumskom saobraćaju;
 • Diplomate i osoblje DKP u Italiji;
 • Vojna lica koja su upućena na vršenje vojnih dužnosti.

Lica kojima je dozvoljen ulazak u Italiju (kao što je gore navedeno) podliježu obavezi kućne izolacije u trajanju od 14 dana.

Takođe, proglašena je nova faza vanrednog stanja koja će trajati do 31. januara 2021. godine, a uvedena je i mjera obaveznog nošenja maske u svim prilikama (na otvorenom i u zatvorenom prostoru).

U skladu sa donešenom odlukom MZ Roberto Speranca (Roberto Speranza) potpisao je naredbu o uvođenju obaveznog PCR testiranja za sve koji dolaze iz Belgije, Holandije, V. Britanije, R. Češke i 7 regija Francuske i produžio važenje iste mjere za sve koji su doputovali iz: Hrvatske, Malte, Grčke, Španije.

Sve osobe koje ulaze u Italiju u obavezi su da prevozniku uruče popunjen i potpisan formular lične izjave koji sadrži podatke o državama u kojima se boravilo i tranzitiralo u prethodnih 14 dana, kao i osnovne kontakt podatke.

Sve osobe koje ulaze u Italiju u obavezi su da prevozniku uruče popunjen i potpisan formular lične izjave koji sadrži podatke o državama u kojima se boravilo i tranzitiralo u prethodnih 14 dana, kao i osnovne kontakt podatke.

Putnici su u obavezi da formular "Self Sertification - Persons arriving from abroa" popunjen i potpisan od strane predstavnika avio-kompanije (Station manager) predaju pograničnoj policiji na aerodromu u Italiji.

Takođe, obaveza putnika je da formular "Self Certification - Social distancing" popune prilikom čekiranja i predaju predstavniku kompanije na aerodromu sa kojeg polijeću.

Sve informacije za ulazak u Italiju možete naći na sajtu MVP Italije u rubrici www.esteri.it.

Self Certification - Persons arriving from abroad

Self Certification - Social distancing

 


Vodimo vas u Rim

Sigurno su vam već poznate nezaobilazne znamenitosti Rima: fontana Di Trevi, Španske stepenice, Koloseum, Panteon, Bocca della Verita ("Usta istine"), Piazza Navona… a da su ljepote Rima očarale i jednog od najpoznatijih crnogorskih vladara, Petra Petrovića Njegoša, saznajemo iz putopisa Ljubomira Nenadovića "Pisma iz Italije". Kultura i drevna istorija Vječnog grada posebno su zanimale vladiku, a naročito crkva Svetog Petra u lancima (San Pietro in Vincoli). Lanci kojima je Sveti Petar bio vezan u tamnici u Jerusalimu čuvaju se u ovoj crkvi kao posebna svetinja. Nalaze se u relikvijaru ispod glavnog oltara bazilike. Kako bi istakao koliko mu je važna sloboda svog naroda vladika je odbio da "celiva" lance koje mu je kaluđer prinio rekavši "Crnogorci ne ljube lance". Od tada je ovaj lanac u našem narodu poznat pod imenom Časne verige.

U crkvi Svetog Petra u lancima u Rimu nalazi se i jedno od najvećih remek-djela italijanske umjetnosti Mikelanđelov Mojsije. Ova statua je zapravo nedovršena grobnica pape Julija II. Smatra se nedovršenom iz razloga što je prvobitna zamisao bila da monumentalna statua Mojsija bude dominantna figura okružena sa 40 statua, a na kraju je napravljena skromnije. Ipak, statua je primjer vrhunske izrade i neuporedive ljepote za koju i sam stvaralac nije mogao da vjeruje koliko je realna. Zanimljivo je da se može vidjeti malo oštećenje desnog koljena koje je Mikelanđelo namjerno napravio kako ne bi bila savršena. Osim pomenutog oštećenja maštu golicaju i rogovi na Mojsijevoj glavi, koji su najvjerovatnije napravljeni usljed greške u prevodu riječi aureola, jer se na hebrejskom rog i oreol izgovaraju isto. Postoji i drugo tumačenje koje kaže da je Mojsije stavljao rogove ukazujući počast bogu Apisu (biku).

Na najvišem od sedam brežuljaka na kojima je sagrađen antički Rim nalazi se dvorac Kvirinal. Upravo u toj znamenitoj palati obavljeno je civilno vjenčanje crnogorske princeze Jelene Petrović i princa od Savoja, Viktora Emanuela, budućeg kralja Italije. Ostalo je zapisano da od kada je Rim prijestonica Italije nije viđeno toliko svijeta pred kraljevskom palatom. Čitavi Rim divio se njenoj ljepoti, a i dalje je pamte kao dobročiniteljku i kraljicu milosrđa. Humanitarni rad Jelene Savojske kojem je posvetila čitav život i neobična briga o stanovništvu Italije nakon zemljotresa u Medini zavrijeđuje da joj se još jednom oda počast i zaštiti od zaborava kao figura veoma važna za istoriju i kulturu obje zemlje.

Pozovite nas I mi ćemo vas povesti da sami otkrijete još zanimljivosti o Vječnom gradu.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines