Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Rekordni januar Montenegro Airlines-a

07. februar 2018.

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je u januaru mjesecu 2018. godine prevezao ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, što predstavlja rekordan rezultat u poslednjih šest godina.

Kompanija u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire, pored 11 drugih avio-prevoznika. Uprkos brojnim izazovima i konstantno rastućoj konkurenciji, MA će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija. To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored MA saobraća i po više od 50 drugih avio-prevoznika.

MA tokom cijele godine saobraća ka osam destinacija: Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva. Tokom ljeta uvodimo sedam  sezonskih linija, i to: London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imamo planirane serije čarter letova ka 13 destinacija: Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman.

Planirano je da se periodu od početka juna do kraja septembra mjeseca 2018. godine, preveze oko 360.000 putnika. Doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja putnika i ranije usvojenih pokazatelja, bi samo za ta četiri mjeseca trebao da iznosi oko 140 miliona eura.

Prethodno navedeni podaci veoma jasno ilustruju značaj koji nacionalni avio-prevoznik ima za avio-dostupnost Crne Gore, odnosno povezanost naše države sa regionom, Evropom i svijetom. Promovišući Crnu Goru na najbolji mogući način i povezujući je sa Evropom, MA daje svoj doprinos evropskim integracijama. Kompanija je bila i ostala jedan od stubova turističke privrede, razvoja turizma i naše zemlje u cjelini. U skladu sa tim principima ćemo nastaviti da funkcionišemo i dalje, kao i da podešavamo svoj razvojni put.

Pregled posljednjih vesti