Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Ljetnji red letjenja Montenegro Airlinesa

23. mart 2018.

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines u nedjelju 25. marta prelazi na ljetnji red letjenja koji će važiti do 28. oktobra 2018. godine.

Uprkos brojnim izazovima i stalno rastućoj konkurenciji, MA je za nastupajuću sezonu proširio svoju operativnu mrežu u odnosu na prošlu godinu. Montenegro Airlines će saobraćati ka 30 gradova u 15 država, što je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire u periodu ljetnje sezone, kada pored MA saobraća i više od 50 drugih avio-kompanija.

Ono što karakteriše ljetnji red letjenja je povećan broj letova ka svim destinacijama prema kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Dizeldorfu i Sankt Peterburgu prema kojima godinama saobraća tokom ljetnje sezone. Novina ovog reda letjenja je prvi put uspostavljanje redovnog saobraćaja ka Lajpcigu i Minhenu.

Svakako najveći broj letova biće na linijama prema Beogradu. Nacionalni avio prevoznik će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Ka Moskvi 17 rotacija, Parizu 7, Cirihu 6, Beču i Frankfurtu po 5 rotacija sedmično. Montenegro Airlines će ka Rimu saobraćati 4 puta, a prema Ljubljani 3 puta sedmično.

Osim redovnih i već prepoznatljivih linija za Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljanu, Rim, Pariz i Moskvu, naši putnici moći će da računaju i na sezonske linije za London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen.

Prvi ovosezonski let ka Dizeldorfu obaviće se 7. aprila i prema ovoj destinaciji će se saobraćati 2 puta sedmično, a tokom jula i avgusta 3 puta sedmično. Ove ljetnje sezone let ka Lionu biće obavljen 7. aprila i prema ovom gradu saobraćaće se jednom sedmično, a u periodu visoke sezone jul/ avgust i 2 puta sedmično. Prema Londonu Montenegro Airlines će imati 3 rotacije sedmično u predsezoni, tokom visoke sezone će biti 4 rotacije i prvi let za London je 25. aprila.

Do Lajpciga i Minhena MA će imati 2 rotacije sedmično počev od 3. maja

Tri rotacije sedmično biće i ka Kopenhagenu počev od 5. maja. Do Sankt Peterburga naši putnici će moći putovati dva puta sedmično odnosno tokom jula i avgusta 3 puta sedmično. Prvi let ka Sankt Peterburgu obaviće se 5. juna.

Nacionalna avio-kompanija predsezonu i sezonu obilježiće i brojnim čarter letovima ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Helsinkiju, Lincu, Salzburg. Prvi put ove godine imamo i seriju čarter letova za Oslo, Briv, Ostravu, Košice, Poprad, Palermo, Aman i Teheran.

Letove po ljetnjem rasporedu realizovaćemo sa flotom od šest aviona, i to tri aviona tipa Embraer 195, dva Fokera 100 i jednog aviona koji će biti iznajmljen po odgovarajućem aranžmanu, tako da će ukupan broj sjedišta u floti biti doveden na oko 700.

Ako znamo podatak da 54% od ukupnog broja turista koji posjete Crnu Goru doputuje avionom, onda sadržajan red letjenja Montenegro Airlinesa, ka destinacijama ka kojima ćemo letjeti ovog ljeta, dovoljno govori u prilog činjenici da će i ove godine nacionalni avio-prevoznik dati svoj puni doprinos razvoju crnogorskog turizma, povezivanjem Crne Gore sa brojnim evropskim i pojedinim centrima u Aziji, a sve u cilju bolje avio-dostupnosti naše države.

Pregled posljednjih vesti