Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Šesti avion u floti Montenegro Airlinesa

16. april 2018.

Montenegro Airlines i AIRX Charter potpisali sporazum o zakupu aviona

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines i AirX Charter Ltd, EU operator sa Malte, potpisali su Ugovor o zakupu tj. iznajmljivanju aviona Boeing B737-500, koji će omogućiti Montenegro Airlines-u da ostvari biznis plan za ljetnju sezonu 2018. godine, kao i da poveća svoju konkurentnost u odnosu na kompanije koje saobraćaju ka Crnoj Gori. Tako će flota MA brojiti ukupno šest aviona, pri čemu je ukupan broj sjedišta u floti doveden na blizu 700.

Avion Boeing B737-500 ima 126 mjesta i najveći je u floti Montenegro Airlines-a. Obavljaće letove na redovnim i čarter linijama ka kojima MA leti tokom ljetnje sezone. Vazduhoplov je angažovan na bazi tzv. ACMI zakupa, koji podrazumijeva da AirX Charter Ltd obezbijedi avion sa posadom, tehničko  održavanje i osiguranje vazduhoplova. 

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević je rekao da kompanija uspješno realizuje zahtjevan biznis plan za 2018. godinu i da će Montenegro Airlines, uvođenjem u flotu šestog aviona, na adekvatan način odgovoriti na konstantan rast konkurencije tokom ljetnjeg perioda, očuvati tržište i povećati broj prevezenih putnika, što je od posebnog značaja za turističku privredu.

"Potpisivanje ovog Ugovora ima veliki značaj za Montenegro Airlines, naše putnike i Crnu Goru. Prošle godine nam je bio cilj da ustabilimo poslovanje Kompanije na operativnom, komercijalnom i finansijskom planu, što smo uz podršku Vlade CG i uspjeli. U 2018. godini se već nalazimo na putu razvoja, kako je to definisano petogodišnjim biznis planom koji je usvojen krajem prošle godine. Prvi korak u tom pravcu i jeste optimizacija kapaciteta za ljetnju sezonu 2018. godine, što je urađeno kroz ACMI zakup aviona tipa Boeing B737-500 od našeg partnera AirX Charter Ltd. Radi se o operatoru koji je registrovan u Evropskoj Uniji, što znači da su ispunjeni najstrožiji uslovi koji se tiču sigurnosti i bezbjednosti letenja, kvaliteta usluge, što pokazuje da prevashodno vodimo računa o našim putnicima. AirX Charter Ltd je renomirana, izutetno operativna i profesionalna kompanija, i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo sarađivati sa njima", naglasio je Banjević.

Kako je kazao, MA planira da u periodu od juna do kraja septembra preveze oko 360.000 putnika:

"Doprinos MA turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja putnika i ranije usvojenih pokazatelja, samo za ta četiri mjeseca trebalo bi da iznosi više od 140 miliona eura. Kompanija je bila i ostala jedan od stubova turističke privrede, razvoja turizma i naše zemlje u cjelini. U skladu sa tim principima ćemo nastaviti da funkcionišemo i dalje, kao i da podešavamo svoj razvojni put", istakao je Banjević.

Iznajmljeni avion, u prepoznatljivim bojama i sa znakom Montenegro Airlines-a, već se nalazi u saobraćaju, i danas radi na linijama Podgorica-Cirih i Podgorica-Beograd.

Podsjetimo, nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines će tokom ljetnje sezone saobraćati ka 30 gradova u 15 država.

Pregled posljednjih vesti