Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Montenegro Airlines - odlični rezultati u prvom kvartalu 2018. godine

18. maj 2018.

Odbor direktora Montenegro Airlines-a je na jučerašnjoj sjednici odbora razmatrao Izvještaj o poslovanju za prvi kvartal 2018. godine, koji je prezentovao izvršni direktor avio-kompanije.

"Ostvareni poslovni rezultat je u skladu sa biznis planom za 2018. godinu, bolji je u odnosu na prošlu godinu za 1,25 miliona eura, i predstavlja najbolji poslovni rezultat za poslednjih pet godina u ovom periodu. Kompanija je za ovaj period ispunila sve svoje ugovorene, finansijske, zakonske i ostale obaveze", iznio je izvršni direktor MA Živko Banjević, dodajući da sve to pokazuje da se trend oporavka i pozitivnog poslovanja Kompanije, nakon rezultata postignutih 2017. godine nastavlja i u ovoj godini.

Odbor direktora MA na čelu sa predsjednikom Nikolom Vukićevićem je usvojio Izvještaj o poslovanju za prvi kvartal ove godine, uz konstataciju da je Kompanija i u 2018. godini nastavila sa planom finansijske konsolidacije i sveukupne optimizacijom poslovanja, sa akcentom na inteziviranju komercijalnih aktivnosti i na definisanju tržišne pozicije kompanije. Sa takvim pristupom poslovanju, uz podršku osnivača, kao i uz napore upravljačkih i rukovodećih struktura, svih zaposlenih kao i svih segmenata koji utiču na poslovanje Kompanije, ostvaren je odličan poslovni rezultat u prvom kvartalu 2018. godine i nastavlja da se ostvaruje zatjevan biznis plan za ovu godinu.

Nacionalni avio-prevoznik je u prvom kvartalu 2018. godine prevezao ukupno 84.000 putnika u redovnom, čarter i kod šer saobraćaju. Tokom aprila ove godine prevezeno je ukupno 38.476 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 2,1% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Pozitivan trend u komercijalnom poslovanju tokom prethodna 4 mjeseca nastavio se i tokom maja. MA je za 15 dana maja prevezao ukupno 24.612 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 26% više u odnosu na isti period prošle godine.

Stanje bukinga do kraja maja mjeseca i za ljetnju sezonu na dan 16. maj 2018. godine je i do 20% bolje u odnosu na prošlu godinu, i predstavlja pokazatelj na osnovu kog se može zaključiti da nam predstoji uspješna sezona, što će se pozitivno odraziti i na prihode u crnogorskoj turističkoj privredi. U periodu od 01. juna do 01. oktobra MA planira da preveze i do 360 hiljada putnika, povezujući Crnu Goru sa 30 destinacija u 15 država.

Rezultati koje postiže Montenegro Airlines govore u prilog tome da je crnogorska nacionalna avio-kompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede i razvoja turizma u našoj zemlji. Kompanija će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unapređenju avio dostupnosti naše zemlje, dovođenju što više inostranih gostiju, a sve u skladu sa potrebama turističke privrede.

Pregled posljednjih vesti