Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Četvrt miliona putnika za šest mjeseci 2018. godine

06. jul 2018.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je za šest mjeseci 2018. godine prevezao četvrt miliona, ili preciznije 250.296 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 20.639 putnika ili 9% više u odnosu na isti period prethodne godine. Ovaj rezultat je ostvaren na 3209 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 200 letova više u odnosu na prošlu godinu. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 65%, što je za 3% više u odnosu na 2017. godinu. Rast svih pomenutih paramatera je posledica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Preliminarni poslovni rezultat za prvo polugodište ove godine je bolji za blizu 2 miliona eura u odnosu na prošlu, uprkos rastu cijene goriva koji je prouzrokovao povećanje troškova po tom pitanju u iznosu od 1,2 miliona eura.

Montenegro Airlines je i u junu bilježio rekordne rezultate. Tokom tog mjeseca prevezeno je ukupno 73.305 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 10.387 putnika ili 16.5% odsto više nego u junu prošle godine. Porast se bilježi u redovnom i čarter saobraćaju.

U mreži 15 redovnih linija, MA je tokom juna prevezao 64.500 putnika, što je za 8.803 putnika više u odnosu na uporedni period prošle godine. Destinacije koje su bilježile najveći rast su Kopenhagen sa faktorom popunjenosti putničke kabine od 83%, zatim London 82%, Beograd 75%, Sankt Peterburg 73% i Moskva 71%. MA je u čarter saobraćaju prevezao 4.972 putnika, što je za 2.321 putnika više u odnosu na isti period prošle godine. Ostatak putnika je prevezen u code-share saobraćaju sa partnerima MA.

"Najnoviji podaci pokazuju da je MA i u drugom kvartalu ove godine nastavio pozitivan i uspješan ekonomski trend rasta s početka godine, i pored otežavajućih faktora koji se prije svega odnose na značajno povećanu cijenu goriva, te da stoga očekujemo da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve sa aspekta biznis plana za ovu sezonu i do kraja godine", kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević, i naglasio da je MA i pored velike konkurencije za prvih šest mjeseci ove godine prevezao više od četvrtine od ukupnog broja putnika koji su prošli kroz Aerodrome Crne Gore.

MA planira da u toku ove ljetnje sezone, u periodu od 01. juna do 30. septembra preveze više od 350.000 putnika.

Pregled posljednjih vesti