Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

MA prevezao 100 hiljada putnika u julu, rekordni rezultat u istoriji poslovanja kompanije

06. avgust 2018.

Blizu 350 hiljada putnika za sedam mjeseci

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom jula 2018. godine prevezao 98.297 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, sa 6 operativnih aviona, što je za 12.854 putnika ili 15% više nego u julu prošle godine. Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije. Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaju bilo uključeno 8 aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika.

Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenosti putničke kabine su Beograd i Ljubljana sa 88%, zatim Kopehhagen 85%, Moskva 84%, London 83% itd.

Montenegro Airlines je za sedam mjeseci ove godine ukupno prevezao 348.659 putnika, što je za 33.559 putnika ili 10,7% više u odnosu na isti period lani.

Taj rezultat je ostvaren u uslovima velike konkurencije na tržištu avio-saobraćaja Crne Gore, gdje osim Montenegro Airlines-a tokom ljetnih mjeseci saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija.

Izvršni direktor avio-kompanije, Živko Banjević je istakao: "Postignuti rezultati potvrđuju da se mjere koje preduzimaju Vlada Crne Gore i rukovodstvo kompanije na finansijskom i ogranizacionom restrukturiranju kompanije sprovode na pravi način i u skladu sa postavljenim ciljevima za 2018. godinu, kao i dugoročno".

Podsjetimo, tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država. Plan je da se u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika.

Pregled posljednjih vesti