Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Rekordan i avgust, MA prevezao 105 hiljada putnika

05. septembar 2018.

455 hiljada putnika za osam mjeseci

Nakon rekordnog jula mjeseca, nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom proteklog avgusta prevezao ukupno 104.861 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, tj. u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, sa šest operativnih aviona na 1097 redovnih i čarter letova. To je za 19.824 putnika ili 23,3% više, sa avionom više i 169 letova u redovnom i čarter saobraćaju više, sve u odnosu na avgust prošle godine. Ovim rezultatom upisan je još jedan rekord u kompanijskoj istoriji.

Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenost putničke kabine su: Beograd 90%, Minhen 88%, Ljubljana 87%, Stankt Peterburg 84% i Frankfurt 80%.

Tokom tri mjeseca ljetnje sezone, u junu, julu i avgustu, MA je prevezao ukupno 277.783 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, na 3.064 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 44.385 ili 19% putnika više u odnosu na isti period prošle godine. Tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država.

Očekujemo blizu 80 hiljada putnika u septembru mjesecu, tako da će zacrtani cilj da se od početka juna do kraja septembra mjeseca ove godine preveze više od 350 hiljada putnika biti ostvaren.

MA je za osam mjeseci ove godine ukupno prevezao 454.870 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, na 5.340 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 54.733 putnika ili 13,7% više u odnosu na isti period lani.

Postignuti rezultati su ostvareni u uslovima velike konkurencije na tržištu, na kojem pored MA u toku ljetnje sezone saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija. I pored toga, MA uspijeda da na godišnjem nivou preveze između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima .

Živko Banjević, Izvršni direktor avio-kompanije je istakao: "Rezultati koje postiže Kompanija u 2018. godini su posljedica uspješnog sprovođenja plana konsolidacije poslovanja i optimalne komercijalne strategije, na čemu se i dalje radi u kontinuitetu, u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Crne Gore".

Plan je da se u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika. Na taj način MA ispunjava svoju misiju i daje maksimalan doprinos turističkoj i ukupnoj privredi Crne Gore.

Pregled posljednjih vesti