Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Najboljih jedanaest mjeseci u istoriji poslovanja Montenegro Airlinesa

06. decembar 2018.

Komercijalni pokazatelji za jedanaest mjeseci 2018. godine su najbolji u istoriji poslovanja kompanije. Najbliži jedanaestomjesečni rezultat u prethodnim godinama je za 19 hiljada putnika ispod ovogodišnjeg, a ostvaren je sa većom flotom i sa 2389 letova više, nego što je to bio slučaj za jedanaest mjeseci ove godine.

Preciznije, MA je u periodu od početka januara do kraja novembra ove godine prevezao ukupno 611.938 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, sa flotom do šest aviona i na 7295 letova u redovnom i čarter saobraćaju.

To je za 74.258 ili 13,81% putnika više, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i sa 650 ili 10% letova više, sve u odnosu na isti period 2017. godine. Pri tome je važno istaći da je prosječna popunjenost putničke kabine za jedanaest mjeseci 2018. godine iznosila 70%, na istorijskom je maksimumu, i za 2% je veća nego u istom periodu prošle godine.

Ove godine je povećan i broj destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, i to na 30 destinacija u 15 država. Za devet mjeseci 2018. godine je ostvaren najveći rast u broju prevezenih putnika u odnosu na isti period prošle godine, od svih avio-kompanija sa prostora bivše Jugoslavije.

U novembru je prevezeno ukupno 35.100 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 4650 ili 15% više putnika u odnosu na novembar prošle godine.

Živko Banjević, izvršni direktor avio-kompanije je istakao: "Rast svih komercijalnih pokazatelja, uz činjenicu da je došlo i do značajnog porasta prihoda, u potpunosti opravdava sve komercijalne i druge poslovne odluke koje smo donijeli u prethodnom periodu, a prije svega one koje se tiču porasta obima saobraćaja i iznajmljivanja šestog aviona za proteklu ljetnju sezonu".

"Činjenica je da je Crna Gora sve atraktivnija destinacija, kako za turistička putovanja i posjete, tako i za poslovne putnike i investitore. Pored toga što živimo u zemlji koja je po svojim prirodnim i ostalim ljepotama postala poznata svuda u svijetu, to je rezultat stabilne ekonomsko-političke situacije u državi", dodao je Banjević.

"Aerodromi Crne Gore u 2018. godini bilježe porast broja opsluženih putnika u odnosu na prošlu godinu. Pri tome se učešće MA u ukupnom broju prevezenih putnika odnosno u ukupnom saobraćaju nije smanjilo, već je ostalo između 25% u toku ljetnje sezone i blizu 40% u toku zimske sezone. To znači da smo mi dali svoj doprinos u smislu povećanja broja putnika i veće dostupnosti Crne Gore, što je povoljno uticalo na turističku i cjelokupnu privredu. Pri tome smo i pored rastuće konkurencije sačuvali svoja tržišta i osvojili nova, što je naravno povoljno uticalo na poslovanje i poslovni rezultat, koji je za jedanaest mjeseci 2018. godine bolji za 1,5 mil.eura u odnosu na isti period prošle godine", zaključio je Banjević.

Nacionalni avio-prevoznik će u 2018. godini prevesti ukupno oko 640.000 putnika.

Pregled posljednjih vesti