Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Montenegro Airlines nastavlja sa rekordnim rezultatima

05. april 2019.

Prevezeno skoro 90 hiljada putnika

Odlične komercijalne rezultate u prvom kvartalu 2019. godine zabilježio je nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines uz nastavak povećanja broja putnika. Kompanija je u prvom kvartalu ove godine prevezla ukupno 87.569 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. u redovnom, čarter i code-share saobraćaju. To je za 3.737 putnika više u odnosu na prva tri mjeseca prethodne godine kada je prevezeno 83.832 putnika, što je u skladu sa biznis planom za 2019. godinu.

Broj realizovanih letova je takođe povećan u prva tri mjeseca 2019. godine u odnosu na prethodnu. Kompanija je u prvom kvartalu 2019. godine realizovala 1.229 letova, što je za 49 letova više u odnosu na 2018. godinu. Iako je broj letova povećan, zadržana je prosječna popunjenost putničke kabine na istom nivou koji je ostvaren i prethodne godine, odnosno 61% na redovnim linijama. Pri tome je najveća prosječna popunjenost putničke kabine zabilježena na letovima iz Podgorice za Beograd i nazad, i iznosila je 76%. Najveći rast ovog faktora od blizu 8% je zabilježen na liniji ka/iz Pariza, na kojoj je prosječna popunjenost putničke kabine iznosila 65%. To je izvanredan podatak s obzirom na činjenicu da se radi o zimskom redu letjenja.

Izrazito povećan broj putnika zabilježen je na relaciji Tivat - Beograd i nazad, gdje je prevezeno čak 1.418 putnika više u odnosu na prvi kvartal prethodne godine. Na letovima ka/iz Rima ostvaren je porast od 1.048 putnika, dok je na letovima ka/iz Ljubljane broj prevezenih putnika povećan za 1.068  u odnosu na isti period 2018. godine, koja je bila rekordna u dvadesetpetogodišnjem poslovanju Montenegro Airlinesa.

Navedeni podaci odličan su pokazatelj da Kompanija uspješno realizuje zahtjevan biznis plan za 2019. godinu. Prema najavljenom bukingu pozitivan trend poslovanja nastaviće se i u periodu koji slijedi, te se u Kompaniji očekuje i uspješna ljetnja sezona i prevezenih oko 660 hiljada putnika na godišnjem nivou.

Podsjećanja radi, najbolji bilans uspjeha u posljednjih 10 godina ostvaren je u 2018. godini prema Izvještaju menadžmeta o poslovanju Kompanije. Poslovni prihodi Kompanije za navedenu godinu bili su za 245 hiljada eura veći od poslovnih rashoda, dok je ukupan rezultat tj. bilans uspjeha, za blizu 2.5 puta bolji u odnosu na 2017. godinu, odnosno blizu 6 puta bolji u odnosu na 2016. godinu. Montenegro Airlines je prošle godine prevezao 645.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što predstavlja apsolutni rekord u 25-ogodišnjoj istoriji kompanije. To dokazuje da je nacionalna avio-kompanija itekako važan generator turističke i ukupne privrede Crne Gore, uzimajući u obzir činjenicu da je pomenuti broj putnika u suštini oko 27% od ukupnog prometa na crnogorskim aerodromima, u konkurenciji i do pedeset različitih avio-kompanija.

Pregled posljednjih vesti