Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

MA širi svoje kapacitete za ljetnju sezonu

16. april 2019.

Podgorica, PR pres servis - Montenegro Airlines (MA) je, u skladu sa usvojenim biznis planom za ovu godinu, iznajmio avion Boeing 737 Classic, većeg kapaciteta u odnosu na postojeće, tako da će do 15. oktobra u floti nacionalnog avio-prevoznika biti ukupno šest vazduhoplova.

Ugovor o iznajmljivanju aviona na bazi tzv. "wet lease" ili ACMI aranžmana, koji pored aviona uključuje posadu, tehničko održavanje i osiguranje vazduhoplova, potpisan je sa rumunskom avio-kompanijom Blue Air.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, kazao je da se, prilikom pregovora o iznajmljivanju aviona za potrebe ljetnje sezone, vodilo računa o tome da partner u projektu ispunjava najviše standarde sigurnosti i bezbjednosti letjenja.

"MA, zvanično širi svoje kapacitete za predstojeću ljetnju sezonu. Pomenutim Ugovorom je predviđeno iznajmljivanje aviona Boeing 737 Classic i to tako što će avion tipa B737-500, sa 120 sjedišta saobraćati do 15. maja, dok ga ne zamjeni avion tipa B737-300, sa 148 sjedišta, koji će saobraćati od polovine maja do kraja ugovora. Oba aviona prethodno su se nalazila u floti Lufthansa i Norwegian Air Shuttle", kazao je MA.

MA će, kako je rekao, u toku ove sezone, saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju.

"A cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660 hiljada putnika, u čemu će nam ovi avioni pomoći", kazao je Banjević.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, kazao je da je MA avio-kompanija, koja je prošle godine prevezla i dovezla najviše putnika na aerodrome Crne Gore i vjeruje, kako je dodao, da će ova godina donijeti još bolje poslovne rezultate i za MA i za Aerodrome.

"Aerodromi Crne Gore će biti uvijek tu da podrže razvoj nacionalne ekonomije i razvoj kompanije kao što je MA. Više puta smo naveli da je opstanak MA jako bitan za državu, turističku privredu i za ekonomiju Crne Gore i to se ovaj put potvrđuje. Drago mi je što je kompanija iz EU postala partner sa MA i vjerujem da će to sada donijeti još bolje stvari i za Aerodrome i za MA", rekao je Orlandić.

Iz MA su saopštili da je Blue Air avio-kompanija registrovana u Evropskoj uniji (EU), funkcioniše u skladu sa najstrožijim standardima sigurnosti i bezbjednosti letjenja koje propisuje Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA).

"Ova avio-kompanija je članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA), i samim tim nosilac IOSA sertifikata koji takođe predstavlja dokaz o uspješnom usvajanju strogo postavljenih sigurnosnih i bezbjedonosnih standarda u vazdušnom saobraćaju na svjetskom nivou", kazali su iz MA.

Blue Air, kako je saopšteno, u svojoj floti ima 26 aviona, i do sada su prevezli više od 26 miliona putnika, od čega u prošloj godini, više od pet miliona putnika.

"Funkcionišu kroz osam operativnih baza širom Evrope, i lete na više od stotinu destinacija. Prije MA su na bazi ACMI aranžmana sarađivali sa avio-kompanijama kao što su Alitalia, LOT Polish Airlines, TUI Nederland itd", naveli su iz MA.

Pregled posljednjih vesti