Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Povećanje broja putnika za prva četiri mjeseca 2019. godine

14. maj 2019.

Izvanredni komercijalni rezultati, te odlična najava bukinga za mjesece koji slijede glavne su karakteristike poslovanja nacionalnog avio-prevoznika za prva četiri mjeseca ove godine. Kompanija je prevezla 130.010 putnika u sve tri kategorije saobraćaja - redovnom, čarter i kod-šer uz ostvarena 1.824 leta. U odnosu na rekordnu, 2018. godinu, to je 7 ipo hiljada putnika više, odnosno 112 letova više. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je za 3 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Rast svih pomenutih parametara je posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prva četiri mjeseca.

Destinacije koje su bilježile najveći rast prevezenih putnika u posmatranom periodu su ka/iz Beograda gdje je prevezeno 3 hiljade putnika više u odnosu na 2018. godinu, ka/iz Rima i Pariza gdje se bilježi rast od 1.441 odnosno 1.448 putnika, kao i ka/iz Ljubljane gdje je broj putnika povećan za 1.146.

Važno je napomenuti da je Montenegro Airlines ove godine mjesec dana ranije počeo saobraćati ka Sankt Peterburgu, Lajpcigu, Londonu i Minhenu, a od 5. maja je uveo  u redovan saobraćaj  Hanover, petu destinaciju u Njemačkoj. Proširenje perioda letjenja za navedene destinacije daje i značajan doprinos produženju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori. U prilog navedenom govore i ostvareni rezultati za april kada je prevezeno 42.136 putnika uz realizovanih 569 letova. To je 3 ipo hiljade više putnika, odnosno 55 više letova u odnosu na prošlu godinu.

Prema najavljenom bukingu pozitivan trend poslovanja nastaviće se i u periodu koji slijedi pa se očekuje da će MA realizovati zahtjevan biznis plan za 2019. godinu. Kompanija će u toku predstojeće sezone saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, a cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660 hiljada putnika.

Pregled posljednjih vesti