Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

MA prevezao više od 466 hiljada putnika za osam mjeseci, od osnivanja prevezeno 9,5 miliona putnika

05. septembar 2019.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija, Montenegro Airlines, dosadašnjim komercijalnim pokazateljima za osam mjeseci 2019. godine premašuje prošlogodišnje rekordne rezultate.

U tom periodu nacionalni avio-prevoznik je prevezao 466.500 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 11.382 putnika više nego za isti period lani. Samo u avgustu MA je prevezao 105.101 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, pri čemu je najveći porast zabilježen u redovnom saobraćaju, gdje je broj putnika bio 92.787, što je za 4.26% više nego u istom mjesecu prošle godine.

MA tokom ljetnje sezone leti ka 30 redovnih i čarter destinacija, u 15 država, u konkurenciji od preko 50 inostranih avio-kompanija. I pored izražene konkurencije, zimi je udio na crnogorskim aerodromima preko 30% a ljeti oko 25% ukupnog prometa.

Kroz svoje komercijalne i poslovne rezultate MA najbolje demantuje negativne i zlonamjerne informacije koje pojedini mediji plasiraju u vezi sa poslovanjem ove kompanije, i to na način koji više liči na lobistički nastup u cilju gašenja crnogorskog avio-prevoznika nego objektivnog informisanja javnosti.

Za 25 godina od svog osnivanja, MA je prevezao 9,5 miliona putnika. Od januara 2017. godine do danas, crnogorska nacionalna avio-kompanija je prevezla blizu 1,7 miliona putnika.

Direktni i indirektni efekti poslovanja MA na crnogorsku turističku i ukupnu  privredu, samo u posljednje dvije i po godine iznose preko pola milijarde eura.

I dok je evidentno da postoje problemi u vezi naslijeđenih dugova, što je pitanje koje se rješava na relaciji sa resornim ministarstvima, tekuće poslovanje je i pored velikih tržišnih izazova stabilizovano. Ostvaruju se odlični poslovni rezultati i završava inovirana komercijalna strategija, koja bi trebalo da definiše pravce razvoja u narednih 3-5 godina po pitanju destinacija i strukture flote. Na taj način će biti ostvareni bolji poslovni rezultati, i što je najvažnije, veći broj putnika i turista iz različitih djelova Evrope i svijeta će posjetiti Crnu Goru.

Pregled posljednjih vesti