Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Montenegro Airlines domaćin svjetske premijere novog tipa Embraera u Crnoj Gori

17. septembar 2019.

U sklopu dvodnevne posjete top menadžmenta Embraera MA organizovao konferenciju Airline Business Day

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines bila je danas domaćin ekskluzivnog predstavljanja najnovijeg Embraer vazduhoplova, tipa E195-E2, na Aerodromu Podgorica.

Ovaj demo obilazak je jedna u nizu svjetskih premijera, a upriličen je u sklopu dvodnevne posjete menadžmenta velikog proizvođača upravo nacionalnoj avio-kompaniji, u okviru koje je dan ranije održan i seminar Airline Business Day, proudly supported by Embraer.

Embraer E195 - E2 je vazduhoplov izuzetne ekonomičnosti i efikasnosti koji omogućava veću fleksibilnost u radu, veću udobnost, a u aprilu 2019. godine dobio je sertifikat tipa aviona od svih relevantnih regulatornih tijela iz oblasti vazduhoplovstva, među kojima je i EASA (Evropska agencija za vazduhoplovnu sigurnost).

Odluka proizvođača da ovaj tip aviona predstavi nakon Francuske, Kine, Indonezije i u Crnoj Gori, dokaz je dugogodišnje kvalitetne saradnje i uzajamnog poštovanja i povjerenja koji su ostvareni zahvaljujući profesionalnim zalaganjima i rezultatima saradnje Montenegro Airlinesa i Embraera.

- Predstavljamo ovaj vazduhoplov širom svijeta nekim od naših najvažnijih klijenata i jedan od njih je Montenegro Airlines. U ovoj veoma važnoj godini slavimo 50 godina Embraera, 25 godina Montenegro Airlinesa, i što je takođe bitno, ovo je godina u kojoj se obilježava 11 godina službe Ejet-a u Montenegro Airlinesu, koje su bile veoma uspješne. Moram iskoristiti ovaj trenutak da čestitam Montenegro Airlinesu na izuzetnom rezultatu tehničke pouzdanosti od 99,85 procenata. To je sjajno postignuće. Naš novi model, koji smo danas predstavili, je najmanje bučan, najčistiji za okolinu i najekonomičniji vazduhoplov sa jednim prolazom u svijetu. Ima visoko pozicionirana krila, motor visokog bajpas omjera, unutrašnjost aviona koja je opremljena sa posljednjom tehnologijom. Smatramo ga fantastičnim vazduhoplovom za avio-kompanije koje su u potrazi za profitom, za povezivanjem zajednica, kao i za regionalne platforme sa manje od 150 sjedišta - kazao je Martyn Holmes - VP Sales Europe & CIS.

Pored izvršnog direktora MA Živka Banjevića, predstavnika Odbora direktora i mnogobrojnih zaposlenih iz nacionalne avio-kompanije, prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva turizma i održivog razvoja, na čelu sa državnim sekretarom Damirom Davidovićem i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u ovoj godini jubileja u prilici da organizujemo i ekskluzivan demo obilazak najnovijeg Embraer vazduhoplova i jednu kvalitetnu konferenciju, na temu situacije i novina u vazduhoplovnoj industriji. Inače, naša saradnja traje 11 godina, na veoma visokom nivou, a posljedica toga je zvanični podatak i priznanje da su operativne preformanse Embraera u floti Montenegro Airlinesa među najboljima na svijetu. To priznanje, demo obilazak i konferencija, podrazumijevaju da Montenegro Airlines zadovoljava najviše standarde u avio-industriji i posjeduje profesionalne kvalitete za borbu na jednom komplikovanom i zahtjevnom trištu. Inače, Montenegro Airlines je sa avionima tipa Embraer prevezao 56% svojih putnika u posljednjih 11 godina ili 39% od osnivanja kompanije - istakao je Živko Banjević, izvršni direktor Montenegro Airlinesa.

Pregled posljednjih vesti