Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Aktivnosti u pravcu realizacije Plana finansijske konsolidacije i osnovnih pravaca razvoja Montenegro Airlinesa

05. mart 2020.

Odbor direktora Montenegro Airlinesa, na IX redovnoj sjednici, održanoj 03. marta 2020. godine, razmatrao je aktivnosti izvršnog menadžmenta po pitanju implementacije Plana finansijske konsolidacije i osnova daljih pravaca razvoja Montenegro Airlinesa, i konstatovao da su od početka 2020. godine pokrenute značajne aktivnosti sa ciljem jačeg tržišnog pozicioniranja kompanije i finansijske i kadrovske konsolidacije i ostvareni bolji poslovni rezultati nego u prethodnoj godini:

Za prva dva mjeseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55 hiljada putnika, ili 1,3 % više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 € u odnosu na  isti period prethodne godine, uz 2% bolju popunjenost putničke kabine. Podsjećanja radi, prošla godina je bila rekordna u više od 25 godina poslovanja Montenegro Airlinesa.

Definisani su rokovi za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu, i mjere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu. U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona.

Donešena je Odluka o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, i smanjenja broja zaposlenih do 50% u predstavništvu Beograd. Odluka je donešena u skladu sa novim trendovima u poslovanju u avio-industriji koje karakteriše visoki stepen digitalizacije u poslovanju, i samim tim smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, i biće sprovedena do kraja ljetnje sezone.

Donešen je nacrt Pravilnika o zaradama zaposlenih u Montenegro Airlinesu, koji tretira optimizaciju zarada u skladu sa Zakonom o radu, ostalim zakonskim propisima i Planom finansijske konsolidacije. U toku je proces dijaloga sa predstavnicima sindikata u vezi primjene Pravilnika, čija se implementacija očekuje u skorom roku.

Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih. Takođe, ugovori koji su na određeno vrijeme se nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

Zaključeno je da novonastala situacija sa COVID-19 (korona) virusom predstavlja značajnu opasnost za uspješno poslovanje u narednom periodu. Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, prije svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa ali i zaštite poslovanja kompanije od posljedica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu.

Pregled posljednjih vesti