Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letjenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Informacije o vizama

INFORMACIJE O VIZAMA

Sigurno ne biste željeli da zbog toga što nijeste obezbijedili vizu doživite neprijatno iskustvo kao što je odbijanje ulaska u zemlju odredišta ili plaćanje kazne. Prilikom planiranja putovanja, obavezno provjerite da li je Vaš pasoš validan, i postarajte se da obezbijedite sva zakonom propisana putna dokumenta i vize.

Napominjemo da ste u obavezi da pribavite sva putna dokumenta i postupite u skladu  zemalja iz kojih putujete, ka kojima putujete ili kroz koje tranzitirate. Informacije o vizama se mogu dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemalja obuhvaćenih vašim itinererom.

USLOVI ZA ULAZAK STRANIH DRŽAVLJANA U CRNU GORU

Ako putujete u Crnu Goru, informacije o vizi se mogu provjeriti na zvaničnom internet sajtu crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova: www.mvpei.gov.me/konzularni-poslovi/Vizni-rezim-ino.

USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA CRNE GORE U ŠENGEN ZONU

Ako želite, zaposleni u našim poslovnicama mogu Vam pružiti informacije i pomoć u vezi sa pribavljanjem odgovarajućih dokumenata. Međutim, svrha tako pruženih informacija je samo da Vam posluže kao smjernice (ne možete se oslanjati samo na njih), i mi nećemo snositi odgovornost za bilo kakve posljedice koje biste mogli imati zbog nepotpunih dokumenata.

Shodno opštim uslovima za ulazak u zemlje EU, odnosno Šengen zone, koji se primjenjuju na državljane svih trećih zemalja, od crnogorskih državljana se na granici, osim biometrijskog pasoša, može tražiti da ispune i sljedeće uslove:

  • Da preciziraju mjesto boravka (tj. da pokažu pozivno ili garantno pismo, turistički vaučer, hotelsku rezervaciju ili navedu adresu na kojoj će boraviti);
  • Da posjeduju dokaz o dovoljnim novčanim sredstvima za predviđeni boravak, tranzit i povratak u matičnu državu, u gotovini ili na kreditnim karticama (novčani iznosi se od zemlje do zemlje kreću od 40 do 70 eura po danu boravka);
  • Da u Šengenskom informacionom sistemu (SIS) protiv njih nije zabilježena mjera zabrane ulaska;
  • Da se prije namjeravanog ulaska u Šengen zonu u toj zoni nijesu već zadržavali više od 90 dana u periodu od šest mjeseci;
  • Da ne predstavljaju opasnost za javni red i mir, unutrašnju bezbjednost, javno zdravlje ili međunarodne odnose bilo koje članice EU.

Informacije o vizama za državljane Crne Gore možete naći ovdje: www.mvpei.gov.me/konzularni-poslovi/vizni-rezim-cg.

Preuzmite Obavještenje Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa putovanjem bez viza za državljane Crne gore .

NAPOMENA: Neke zemlje traže izvjesne dodatne podatke o putnicima (API), te od Vas može biti zatraženo da prilikom pravljenja rezervacije saopštite podatke kao što su: pol, ime (kao na pasošu), prezime (kao na pasošu), datum rođenja, državljanstvo, broj pasoša, datum izdavanja pasoša i datum njegovog važenja, zemlju koja je izdala pasoš. Ovi podaci se šalju pograničnim vlastima 72 sata prije leta, odnosno u okviru 72 sata uoči leta, ako se rezervacija pravi u tom periodu.