Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letjenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Hanover

Hanover - Montenegro Airlines

Telefon:

  • 19804 - informacije, rezervacije, prodaja
  • + 382 20 228 187 - za pozive iz inostranstva

e-mail:

 

Vodimo vas u Hanover

Iako možda Njemačku ne doživljavate kao pravu turističku destinaciju predlažemo da se ipak potrudite da vas put bar jednom dovede do ove države. U Njemačkoj turisti preferiraju i najčešće idu ka Minhenu, Lajpcigu i/ili Berlinu, a mi smo se ipak odlučili za grad u saveznoj pokrajini Donja Saksonija, a evo i zašto:

Iako sada Hanover izgleda kao nov i moderan grad on ima veoma dugu i zanimljivu istoriju. Najpoznatija znamenitost grada je Nova gradska vijećnica, građevina koja je zapanjujuća ne samo spolja, već i iznutra. Dramatična istorija grada postaje vam jasnija kada pogledate minijaturne modele ovog grada iz 1689, 1939, 1945. godine kao i model današnjeg izgleda. Kako biste najbolje uporedili modele sa trenutnim izgledom grada predlažemo da uživate u pogledu sa vrha kupole i iz sopstvene perspektive uočite promjene. A do vrha kupole ćete doći zakrivljenim, paraboličnim liftom, jedinim takve vrste u Evropi. Vožnja će vjerovatno izazvati neobičan osjećaj zbog ugla kojim se krećete duž oblika kupole.

Iza Nove gradske vijećnice nalazi se veliko vještačko jezero Mašze (Maschsee) površine 78 hektara. Na jezeru je zimi dozvoljeno klizanje kada je led deblji od 13 cm. Do jezera se dolazi kroz Ajlenride (Eilenriede) šumu koja se prostire na oko 640 hektara i koja je po površini veća od londonskog Hajd parka. Možete birati između sportova na vodi, vožnje čamcem po jezeru ili vožnje brodićem rječicom Zambezi koja vijuga kroz šumu. Zanimljivo je da rijeka vodi kroz dio zoološkog vrta u kojem se nalaze afričke životinje, tako da ukoliko se odlučite za vožnju brodićem životinje ćete posmatrati iz sasvim neobičnog ugla.

Pravi dragulj Hanovera koji ne smijete propustiti da posjetite je barokni vrt Herenhojzer gerten (Herrenhäuser Gärten). Uživaćete u šetnji usred raskošno oblikovanih cvjetnih aranžmana, brojnih fontana i skulptura baš kao i dame i gospoda iz prošlih vjekova, jer je vrt sačuvao svoju autentičnost do danas. Osim egzotičnih biljaka iz cijelog svijeta u vrtu se nalazi najveća svjetska kolekcija orhideja, akvarijum sa preko šest hiljada vodenih biljaka ali i predstavnici životinjskog svijeta. Nama zanimljiv dio vrta je i vještačka pećina napravljena 1676. godine. Sastoji se od tri prostorije, a prvobitno je služila za rashlađivanje u toplim ljetnjim mjesecima. Pećina je između 2001. i 2003. godine preuređena. Svjetski poznata umjetnica Niki de Saint Phalle pretvorila je u mjesto misterije, koristeći slomljena ogledala i različite uglove. Moderna umjetnost smještena u baroknom okruženju sigurno će oduševiti i vaša čula.

Interesantno je da gdje god da se nalazite u Hanoveru samo 10 minuta hoda vas dijeli od nekog parka, jer je ovo možda najzeleniji grad u Njemačkoj sa šumom u gradu i oko 500 km biciklističkih staza.

Kada je u pitanju Stari grad Hanover najbolje ga je opisati kao jezgro pomiješanih starih šarenih kuća sa zgradama od crvene cigle koje su prekrivene bršljanom. U "stara vremena" vratiće vas popločane ulice i drvene kuće koje su nakon Drugog svjetskog rata sakupljene iz cijelog grada i prebačene ovdje u Stari grad Hanover. U blizini se nalazi crkva Egidienkirhe (Aegidienkirche), građevina koja je ostala nerekonstruisana da usred obilja ljepote podsjeća na tragediju rata.

Zanimljiva istorija kraljevskih porodica

Ćerka kralja Nikole I Petrovića Njegoša, Ana, bila je udata za njemačkog princa Franca Batenberga, živjeli su u Darmštatu. Najmlađi sin kralja Nikole, Petar, školovao se četiri godine u internatu u Hajdelbergu, a državnu maturu polagao je u Štutgartu. Poslanstvo Njemačke otvoreno je na Cetinju 1906. godine. A ono što ove dvije zemlje veže već 120 godina je i princeza Milica koja je "dovela" golf na Balkan. Ona je pokroviteljica golf kluba osnovanog na Cetinju 1906. godine i njoj je pripala čast da izvede prvi udarac. Zapravo, riječ je o njemačkoj princezi Juti fon Meklenburg-Strelic koja se 1899. godine na Cetinju udala za prijestolonasljednika Danila, sina kralja Nikole I Petrovića Njegoša, prihvatila pravoslavnu vjeru i dobila ime Milica.

Iako bismo vam mogli pisati o još mnogim znamenitostima ovog grada sajmova, grada muzeja, pozorišta, galerija... ostavljamo vam da sami steknete utisak, jer postoje utisci koji se moraju doživjeti. Mi smo tu da vas povedemo do Hanovera.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines