Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letjenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Obavještenja o korona virusu COVID-19

Lista otkazanih letova >>>

Fleksibilna politika za promjenu karata

29. maj 2020.

Prema izmijenjenoj proceduri za putovanja putnicima naše kompanije na raspolaganju je promjena leta bez doplate i to za:

 • Karte izdate do 6. marta (uključujući i taj datum), za period putovanja od 7. marta do 30. juna 2020. godine. Promjenu datuma putovanja i/ili destinaciju možete izvršiti bez plaćanja doplate, odnosno razlike u tarifama*. Novo putovanje mora biti završeno do 31. decembra 2020. godine.
 • Karte izdate od 7. marta do 30. juna (uključujući i ovaj datum), za period putovanja od 7. marta do 30. juna 2020. godine. Ukoliko originalno raspoloživa tarifa nije dostupna na novoizabranim datumima, neophodno je platiti razliku tarife. Ukoliko želite promjenu destinacije, u slučaju razlike u naplaćenoj tarifi i tarifi novog leta, neophodno je platiti razliku. Novo putovanje mora biti završeno do 31. decembra 2020. godine.*

Napominjemo da je dozvoljena samo jedna promjena po karti. Putnik je u obavezi da se javi minimum 7 dana prije novog putovanja kako bi promijenio kartu.

* Za promjenu destinacije neophodno je platiti razliku u aerodromskim taksama.

Code share letovi

Za letove naših code share partnera, na kojima je Montenegro Airlines marketing prevozilac, validna je ista procedura za karte naše kompanije.

Vaučeri za otkazane letove

Ukoliko je Vaš let otkazan (u periodu od 16. marta do 30. juna) usljed stupanja na snagu mjera nadležnih institucija ili situacije uzrokovane širenjem Covid 19 virusa, osim besplatne promjene prema gore navedenim uslovima, nudimo Vam još veću fleksibilnost, tako što možete zamijeniti karte za vaučere koje možete iskoristiti za kasnija putovanja na bilo kojem od naših letova.

Uslovi:

 • Validnost vaučera je godinu dana od originalnog datuma izdavanja karata.
 • Isti se može zamijeniti u gore navedenom periodu za putovanaj do 30. juna 2021. godine.
 • S obzirom na to da je vaučer sredstvo plaćanja, on je prenosiv na drugo lice, te kao putnik koji je imao prvobitnu kartu možete prepustiti vaučer drugom putniku.
 • Vaučeri se mogu iskoristiti za bilo koje putovanje u okviru Montenegro Airlines mreže, na letovima gdje smo mi operativni prevozilac.
 • Ukoliko je iznos nove karte niži od onog u vaučeru, razlika se izdaje na novom vaučeru. Ovaj vaučer je takođe validan koliko i originalni (od datuma izdavanja karata za koje je originalni zamijenjen), odnosno ne mijenja se datum validnosti. Ukoliko je iznos karte veći od vrijednosti vaučera, neophodno je doplatiti razliku.
 • Kompletan iznos koji ste platili u karti se mijenja za vaučer, pod uslovom da nije iskorišćen nijedan pravac. Ukoliko ste iskoristili neki od pravaca u karti, vaučer će glasiti samo na neiskorišćeni dio iznosa.
 • Zahtjev za refundaciju karata u formi vaučera, možete uputiti agenciji u kojoj ste kupili karte, našim predstavništvima putem mejla ili pozivom/mejlom našem Call centru.
 • Kako biste zamijenili karte za vaučer, potrebno je da agentima dostavite informaciju o tačnom imenu putnika u karti, šifru rezervacije i/ili broj karte.
 • Vaučeri su refundabilni ukoliko nijesu iskorišćeni, nakon isteka roka validnosti (godina dana od izdavanja originalnih karata.
 • Trudimo se da sve zahtjeve realizujemo u što kraćem roku. Kada Vaš zahtjev bude procesuiran, poslaćemo Vam elektronsku potvrdu sa tačnim brojem vaučera i iznosom na koji glasi, kako biste mogli da se pozovete na isti priikom mijenjanja za novo putovanje.

Obavještenje o saobraćanju

18. maj 2020.

Montenegro Airlines je nastavio sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.

Planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo smanjenim intenzitetom u prvoj polovini juna (čim se otvore aerodromi i granice Crne Gore u skladu sa odlukom NKT), dok se ka drugim redovnim destinacijama u prvoj polovini juna neće saobraćati.

Od druge polovine juna očekujemo uspostavljanje saobraćaja i postepenu normalizaciju.

Informacije o produženju milja

30. april 2020.

Kako bismo ublažili posljedice nastale zbog pojave korona virusa i obustave saobraćaja, odlučili smo da produžumo privilegije članstva naših stalnih putnika i članova Vision programa za sakupljanje milja.

Svim putnicima kojima sakupljene milje ističu ili su istekle u periodu od 1. marta do 30. juna, period važenja biće produžen na godinu dana.

Takođe, svim putnicima čiji Silver ili Gold status članstva ističe u navedenom periodu (1. mart - 30. jun), a nijesu bili u mogućnosti sakupiti dovoljan broj milja da se isti obnovi, status će biti automatski obnovljen na godinu dana.

Nije neophodno prijaviti se za produženje, već će statusi i milje biti automatski produženi po isticanju.

Na ovaj način nastojimo da doprinesemo ublažavanju nastalih okolnosti i omogućimo da naši stalni putnici bez brige svoje milje koriste za buduća putovanja uz iste benefite.

Izmijenjeno radno vrijeme Call centra

09. april 2020.

Shodno novim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a prije svega shodno mjeri koja se odnosi na zabranu izlaska građanima iz objekata stanovanja naš Call centar će raditi od 8h do 16h radnim danima, i subotom od 8h do 12h.

Privremeno zatvorene poslovnice u Podgorici i Budvi

20. mart 2020.

Zbog novonastalih okolnosti poslovnice u Podgorici u Budvi su privremeno zatvorene.

Za sve informacije, rezervacije i kupovinu karata preporučujemo da kontaktirate naš Call Centar na broj 19804.

NAREDBA O DOPUNI NAREDBE ZA PREDUZIMANJE PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANJE UNOŠENJA U ZEMLJU, SUZBIJANJE I SPRJEČAVANJE PRENOŠENJA NOVOG KORONAVIRUSA

15. mart 2020.

Preuzmite dokument u formatu

Naredba za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa

13. mart 2020.

Po naredbi Ministarstva zdravlja Vlade Crne Gore (od 13. marta 2020. godine) kao privremena mjera, državljanima Crne Gore zabranjuju se putovanja u  sljedeće zemlje:

 • Japan,
 • Francusku,
 • Njemačku,
 • Švajcarsku,
 • Dansku,
 • Austriju.

Navedena naredba propisuje i stavljanje pod zdravstveno sanitarni nadzor povratnika/putnika u međunarodnom saobraćaju iz:

 • Japana,
 • Francuske,
 • Njemačke,
 • Švajcarske,
 • Danske,
 • Slovenije,
 • Austrije.

Povodom novonastale situacije uzrokovane korona virusom, a imajući u vidu navedene mjere Vlade Crne Gore, Montenegro Airlines objavljuje da su svi letovi prema Beču, Frankfurtu, Parizu i Cirihu od 14. marta do 1. aprila 2020. godine otkazani.

Linkovi: