Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

O nama

O KOMPANIJI

Montenegro Airlines je nacionalna avio-kompanija Crne Gore osnovana 1994. godine. Prvi let sa natpisom naše kompanije bio je 7. maja 1997. godine na liniji Podgorica - Bari avionom tipa Fokker 28. Nakon nešto više od godinu dana, tačnije u julu 1998. godine nabavljen je i drugi Fokker 28 Mk 4000, čime su se stvorili uslovi za dalja povezivanja tržišta.

Kompanija od 2000. godine predano radi na inoviranju flote. Nabavkom novih aviona tipa Fokker 100, Montenegro Airlines prerastao je u modernu avio-kompaniju. Prvi Fokker 100 sletio je na podgorički aerodrom u junu 2000. godine. Sljedeći je nabavljen u maju 2001. godine. Treći Fokker 100 postaje vlasništvo Montenegro Airlinesa u junu 2002. godine, dok početkom 2003. godine stiže i četvrti.

Kako je broj putnika rastao iz godine u godinu, javila se i potreba za nabavkom aviona većih kapaciteta. Da bi odgovorio izazovima tržišta i bio u korak sa savremenim tehnologijama u avijaciji, Montenegro Airlines je 23. jula 2007. godine ponovo otpočeo proces inoviranja flote. Tada je potpisan ugovor o nabavci dva aviona tipa "Embraer 195". Ovaj tip aviona iz generacije modernih letjelica, pripada E-jets porodici, prepoznatljiv je po svojoj sofisticiranosti i izuzetnim performansama. Ovi avioni su dizajnirani po tzv. E-principu, najsavremenijeg inženjeringa, superiorne ergonomije i izvanredne efikasnosti i ekonomičnosti. Tako smo putnicima ponudili najefikasniji, u tehnološkom smislu, najnapredniji i najudobniji avion na nebu.

Flotu Montenegro Airlinesa danas čine 4 moderne letjelice od kojih su tri tipa Embraer 195 i jedna tipa Fokker 100.

DESTINACIJE

Montenegro Airlines održava redovan saobraćaj, tokom cijele godine, ka Parizu, Frankfurtu, Ljubljani, Beogradu, Cirihu, Rimu, Beču i Moskvi, dok od aprila do oktobra, letimo i za London, Kopenhagen, Diseldorf, Sankt Peterburg, Lion, Lajpcig, Minhen i Hanover, uspješno uspostavljajući vazdušni most između Crne Gore i Evrope. Takođe, u periodu pred i post sezone, imamo brojne čarter letove ka evropskim gradovima.

POUZDANOST

Montenegro Airlines je od aprila 2000. godine punopravni član IATA-e (Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj) što je bio neophodan preduslov za dobijanje dozvola za redovni vazdušni saobraćaj, dok je 2003. godine postao korisnik vodećeg svjetskog rezervacionog sistema (AMADEUS).

Montenegro Airlines prvi put 2006. godine zvanično dobija IOSA sertifikat - najznačajniji međunarodno priznat program koji obuhvata bezbjednosne, organizacione i kadrovske standarde u civilnom vazduhoplovstvu u cilju unaprjeđenja bezbjednosti i efikasnosti avijacije. Montenegro Airlines je do danas već šest puta obnovio ovaj sertifikat, ispunivši 956 najstrožih IOSA standarda.

SARADNJA

Korak više u našem poslovanju su svakako kod-šer ugovori, koje smo potpisali sa renomiranim kompanijama kao što su: Air France, Austrian Airlines, Al Italia, S7 Airlines, Etihad Airways i Air Serbia.

Potpisivanjem ovih sporazuma, Montenegro Airlines ostvaruje pristup širokoj mreži linija ka kojima saobraćaju partnerske kompanije.

Već dugi niz godina imamo izuzetnu saradnju sa tour operatorima i agencijama na tržištima ka kojima letimo. Ukoliko želite da sarađujete sa nama, molimo Vas, kontaktirajte nas.

Kontakt za čarter letove i ostala komercijalna pitanja: commerce@montenegroairlines.com

CILJEVI

Mala smo, ali pouzdana i bezbjedna avio-kompanija. Godišnje prevezemo oko 600 hiljada putnika. Naši razvojni planovi se odnose na dalje inoviranje i proširenje flote, osvajanje novih tržišta, otvaranje novih linija, povećanje broja rotacija ka postojećim destinacijama, povećanje broja putnika… jer mi smo tu da:

"DAJEMO KRILA VAŠIM SNOVIMA" - MONTENEGRO AIRLINES

Menadžment avio-kompanije:

  • Vlastimir Ristić, izvršni direktor

Odbor direktora avio-kompanije:

  • Nikola Vukićević, predsjednik
  • Edin Mulić
  • Dragan Popović
  • Dženan Demić
  • Miroslav Bjelica