Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letjenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Obavještenja o korona virusu COVID-19

Lista otkazanih letova >>>

Obavještenje o saobraćanju

02. april 2020.

Usljed situacije izazvane korona virusom, aktuelne zabrane komercijalnog vazdušnog saobraćaja iz Crne Gore, kao i restrikcija drugih država za putovanja, Montenegro Airlines je produžio period obustave saobraćaja do 22. aprila 2020. godine, uključujući i taj datum.

Izmijenjeno radno vrijeme Call centra

31. mart 2020.

Shodno novim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a prije svega shodno mjeri koja se odnosi na zabranu izlaska građanima iz objekata stanovanja radnim danima od 19h do 5h, a subotom od 13h do ponedjeljka u 5h, Call centar će raditi do 18h radnim danima, kao i subotom do 12h.

Fleksibilna politika za promjenu karata

20. mart 2020.

Usljed situacije izazvane širenjem COVID-19 virusa vazdušni saobraćaj je privremeno obustavljen. Kako bi svojim putnicima izašli u susret, a imajući u vidu razlog otkazivanja putovanja, Montenegro Airlines je izmijenio fleksibilnu politiku promjene karata bez doplate za sve destinacije, ali i proširio je da uključi mogućnost zamjene neiskorišćenog iznosa plaćene karte za putni vaučer koji je moguće zamijeniti za putovanja godinu dana od datuma izdavanja originalnih karata.

Fleksibilna promjena karata

Prema izmijenjenoj proceduri za putovanja putnicima naše kompanije na raspolaganju je promjena leta bez doplate i to za:

 • Karte izdate do 6. marta (uključujući i taj datum), za period putovanja od 7. marta do 30. aprila 2020. godine. Promjenu datuma putovanja i/ili destinaciju možete izvršiti bez plaćanja doplate, odnosno razlike u tarifama*. Novo putovanje mora biti završeno do 31. decembra 2020. godine.
 • Karte izdate od 7. marta do 31. marta (uključujući i ovaj datum), za period putovanja od 7. marta do 30. aprila 2020. godine. Ukoliko originalno raspoloživa tarifa nije dostupna na novoizabranim datumima, neophodno je platiti razliku tarife. Ukoliko želite promjenu destinacije, u slučaju razlike u naplaćenoj tarifi i tarifi novog leta, neophodno je platiti razliku. Novo putovanje mora biti završeno do 31. decembra 2020. godine.*

Napominjemo da je dozvoljena samo jedna promjena po karti. Putnik je u obavezi da se javi minimum 7 dana prije novog putovanja kako bi promijenio kartu.

* Za promjenu destinacije neophodno je platiti razliku u aerodromskim taksama.

Code share letovi

Za letove naših code share partnera, na kojima je Montenegro Airlines marketing prevozilac, validna je ista procedura za karte naše kompanije.

Vaučeri za otkazane letove

Ukoliko je Vaš let otkazan (u periodu od 16. marta do 30. aprila) usljed stupanja na snagu mjera nadležnih institucija ili situacije uzrokovane širenjem Covid19 virusa, osim besplatne promjene prema gore navedenim uslovima, nudimo Vam još veću fleksibilnost, tako što možete zamijeniti karte za vaučere koje možete iskoristiti za kasnija putovanja na bilo kojem od naših letova. 

Uslovi:

 1. Validnost vaučera je godinu dana od originalnog datuma izdavanja karata, i možete ih iskoristiti za putovanja u tom periodu.
 2. S obzirom na to da je vaučer sredstvo plaćanja, on je prenosiv na drugo lice, te kao putnik koji je imao prvobitnu kartu možete prepustiti vaučer drugom putniku.
 3. Vaučeri se mogu iskoristiti za bilo koje putovanje u okviru Montenegro Airlines mreže, na letovima gdje smo mi operativni prevozilac.
 4. Ukoliko je iznos nove karte niži od onog u vaučeru, razlika se izdaje na novom vaučeru. Ovaj vaučer je takođe validan koliko i originalni (od datuma izdavanja karata za koje je originalni zamijenjen), odnosno ne mijenja se datum validnosti. Ukoliko je iznos karte veći od vrijednosti vaučera, neophodno je doplatiti razliku.
 5. Kompletan iznos koji ste platili u karti se mijenja za vaučer, pod uslovom da nije iskorišćen nijedan pravac. Ukoliko ste iskoristili neki od pravaca u karti, vaučer će glasiti samo na neiskorišćeni dio iznosa.
 6. Zahtjev za refundaciju karata u formi vaučera, možete uputiti agenciji u kojoj ste kupili karte, našim predstavništvima putem mejla ili pozivom/mejlom našem Call centru.
 7. Kako biste zamijenili karte za vaučer, potrebno je da agentima dostavite informaciju o tačnom imenu putnika u karti, šifru rezervacije i/ili broj karte.
 8. Trudimo se da sve zahtjeve realizujemo u što kraćem roku. Kada Vaš zahtjev bude procesuiran, poslaćemo Vam elektronsku potvrdu sa tačnim brojem vaučera i iznosom na koji glasi, kako biste mogli da se pozovete na isti priikom mijenjanja za novo putovanje.

Privremeno zatvorene poslovnice u Podgorici i Budvi

20. mart 2020.

Zbog novonastalih okolnosti poslovnice u Podgorici u Budvi su privremeno zatvorene.

Za sve informacije, rezervacije i kupovinu karata preporučujemo da kontaktirate naš Call Centar na broj 19804.

NAREDBA O DOPUNI NAREDBE ZA PREDUZIMANJE PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANJE UNOŠENJA U ZEMLJU, SUZBIJANJE I SPRJEČAVANJE PRENOŠENJA NOVOG KORONAVIRUSA

15. mart 2020.

Preuzmite dokument u formatu

Naredba za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa

13. mart 2020.

Po naredbi Ministarstva zdravlja Vlade Crne Gore (od 13. marta 2020. godine) kao privremena mjera, državljanima Crne Gore zabranjuju se putovanja u  sljedeće zemlje:

 • Japan,
 • Francusku,
 • Njemačku,
 • Švajcarsku,
 • Dansku,
 • Austriju.

Navedena naredba propisuje i stavljanje pod zdravstveno sanitarni nadzor povratnika/putnika u međunarodnom saobraćaju iz:

 • Japana,
 • Francuske,
 • Njemačke,
 • Švajcarske,
 • Danske,
 • Slovenije,
 • Austrije.

Povodom novonastale situacije uzrokovane korona virusom, a imajući u vidu navedene mjere Vlade Crne Gore, Montenegro Airlines objavljuje da su svi letovi prema Beču, Frankfurtu, Parizu i Cirihu od 14. marta do 1. aprila 2020. godine otkazani.

Linkovi: