Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Check in
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

MA zadržava poziciju vodećeg avio-prevoznika u Crnoj Gori

05. decembar 2019.

Rekordnih 11 mjeseci MA

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines, je za 11 mjeseci 2019. godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 14.337 ili 2,5% putnika više u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila rekordna.

Ovi podaci govore u prilog činjenici da će MA ostvariti zacrtani plan, i u 2019. godini prevesti više od 660.000 putnika u sve tri kategodije saobraćaja, čime će prošlogodišnji rekord kada je prevezeno 645.000 putnika biti premašen.

"U vrijeme kada već intezivno sprovodimo aktivnosti koje se tiču priprema za sljedeću sezonu, uspješna godina koju polako ostavljamo za nama i ostvareni komercijalni rezultati su nam veliki podsticaj za sve ono što nas dalje očekuje. Za nama ostaje jedna izuzetno teška godina, sa turbulentnim dešavanjima na tržištu, porastom troškova u avio-industriji generalno i drugim otežavajućim okolnostima koje su dovele do bankrotstva nekoliko velikih evropskih avio-kompanija. Pored svega toga kompanija je iz različitih razloga bila suočena sa manjkom operativnih resursa, ali smo optimizaciijom cjelokupnog poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku od strane vlasnika, prevazišli sve probleme i opstrukcije, i ostvarili, kako će se ispostaviti, rekordan rezultat", kazao je Živko Banjević izvršni direktor MA.

On je istakao da će MA zadržati poziciju vodećeg avio-prevoznika, i pored činjenice da se stalno povećava broj avio-kompanija koje otvaraju redovne i čarter linije na sezonskom ili cjelogodišnjem nivou prema CG, te da će i u 2019. godini nacionalna avio-kompanija prevesti više od četvrtine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima.

"Uzimajući u obzir činjenicu da dio prihoda MA koji na godišnjem nivou iznose između 70 i 80 mil. eura ostaje u Crnoj Gori, kao i činjenicu da MA prevozi više od četvrtine putnika koji u Crnu Goru dođu turistički, poslovno itd., ispostavlja se da je ukupan doprinos MA cjelokupnoj crnogorskoj privredi veći od 150 mil.eura na godišnjem nivou. Pri tome treba istaći da se pozitivni efekti poslovanja MA ne odnose isključivo na prihode državnoj privredi prije svega u turizmu, već i na broj radnih mjesta i obrt u privrednim granama koje direktno podržavaju razvoj turizma", rekao je Banjević.

Pregled posljednjih vesti