Montenegro Airlines

Rezervacije

Red letenja

Status putovanja

Hoteli

Rent-a-car
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
Multisegment letovi
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com
Nastavite putovanje sa našim partnerom
Sixt.de

Diseldorf

Frankfurt - Montenegro Airlines - predstavništvo

Adresa:

 • Airport Frankfurt, Terminal 2, Halle D, 60547 Frankfurt am Main, Deutschland

Telefon:

 • + 49 69 28 23 74

Fax:

 • + 49 69 28 11 76

e-mail:

 

Diseldorf - JET TRAVEL

Telefon:

 • + 49 1756712919

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Letove ka/iz Diseldorfa počinjemo 20. juna, a saobraćaćemo jednom sedmično, svake subote do kraja mjeseca.

Uputstva za ulazak u Njemačku

Savezna vlada je danas (1. jula) odlučila da postepeno ukine važeća ograničenja putovanja u Njemačku iz ukupno 11 trećih zemalja, među kojima je i Crna Gora. Podsjećanja radi, s obzirom na djelimično poboljšanje epidemiološke situacije u različitim zemljama Komisija EU se u saopštenju od 11. juna 2020. godine (COM (2020) 399 final) izjasnila za koordinirane mjere država članica. Na osnovu navedenog Savjet EU je donio odgovarajuću preporuku 30. juna 2020. godine. Ista će biti primjenjivana u Njemačkoj počev od 2. jula ove godine.

Preporuka predviđa koordinirano ukidanje ograničenja putovanja od strane država članica na sljedeći način:

 1. Ulazak iz trećih zemalja sa niskom stopom zaraze, prema dogovorenom spisku zemalja moguć je bez ograničenja. Lista država se ažurira svake dvije nedjelje.
  Države članice imaju mogućnost odobravanja ulaska postepeno, a ne za sve zemlje istovremeno. Njemačka će najprije dozvoliti neograničen ulazak za 11 zemalja na osnovu trenutno raspoloživih podataka:
  1. AUSTRIJA
  2. GRUZIJA
  3. JAPAN*
  4. KANADA
  5. CRNA GORA
  6. NOVI ZELAND
  7. JUŽNA KOREJA
  8. TAJLAND
  9. TUNIS
  10. UGUGVAJ
  11. KINA*

  *u zavisnosti od recipročnog davanja mogućnosti ulaska.
 2. Proširene mogućnosti ulaska za putnike iz svih trećih zemalja koji imaju važan razlog putovanja. Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:
  1. njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
  2. zdravstveni radnici i zdravstveni istrživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
  3. strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
  4. osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
  5. sezonski radnici u poljoprivredi;
  6. pomorci;
  7. strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
  8. strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
  9. lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
  10. diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavjanja svojih dužnosti;
  11. "njemački imigranti";
  12. putnici u tranzitnom saobraćaju.
 3. Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Bez obzira na opcije ulaska u Njemačku, karantinska obaveza, koja se zasniva na Zakonu o zaštiti od infekcije, primjenjuje se u svim saveznim pokrajinama za dolazne i povratne putnike iz područja rizika koje je odredio RKI. Podsjećamo - Crna Gora se sa datumom 01.07.2020. godine, 12:15 časova, ne nalazi na listi područja rizika RKI i shodno tome nije obavezan karantin/samoizolacija po dolasku iz Crne Gore u Njemačku.

 


Vodimo vas u Diseldorf

Ukoliko želite da otkrijete i upoznate dugu tradiciju i kulturu Njemačke, Diseldorf je idealan grad za vas. Ovaj ekonomski i kulturni centar predstavlja idealnu početnu tačku za obilazak Zapadne Njemačke. Diseldorfski aerodrom, podjednako je udaljen od Kelna, Dortmunda, Esena, Vupertala, Duisburga, kao i od samog Disedlorfa, a svega 160 km od Luksemburga.

Zašto kultni holivudski reditelj Quentin Tarantino u filmu Đangova osveta nekoliko puta pominje ovaj grad i zašto najveći svjetski kreatori Diseldorf vide kao četvrti grad meku internacionalne mode možete otkriti sami, koristeći usluge Montenegro Airlinesa.

Ko voli lijepo i posebno, idilične kvartove sa antikvarnicima, pozorišta, koncertne dvorane, istorijske znamenitosti, muzeje, galerije, umjetničke radnje, kao i lijepe parkove zasigurno će voljeti i čitav Diseldorf.

Prelijepa arhitektura, uzane ulice i haustori, čine diseldorfski Stari grad Altstadt, "najduži bar na svijetu", jednim od ljepših u Evropi. Nezaobilazna atrakcija je čuveni televizijski toranj, visok 240,5 metara u kome se nalazi najveći digitalni sat na svijetu koji predstavlja simbol grada.

Svjetski poznati muzeji poput muzeja "Kunstsammlung", predivne zgrade u baroknom stilu poput crkve Sv. Andreje, čuvena "Kö" ulica visoke mode i "Burgplatz", gradski trg sa kulom starog zamka koja gleda na Rajnu, čine Diseldorf željenom turističkom destinacijom u Njemačkoj. Rajna dijeli ovaj grad na dva dijela. Nedaleko od Starog grada, u luci Diseldorfa, Medienhafenu uzdiže se postmodernistička arhitektura. Nekadašnje stare radnje pretvorene su u futuristički moderne zgrade koje se odlikuju originalnošću i elegancijom.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines