Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Check in
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com

Онлайн регистрация на рейс производиться с 48 до 2 часов до вылета. Онлайн регистрация в настоящее время доступна только на рейсы из Подгорицы и Тивата.
Подробную информацию о мерах въезда для отдельных стран можно найти здесь.

Цюрих

CIRIH CGS ltd. авиакасса (официальный представитель по продажам)

Адрес:

  • Аэропорт Цюриха - Терминал 2

Телефоны:

  • +41 43 816 6739
  • +41 43 816 6738
  • +41 43 816 6721

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

  • Call centar + 19804,
  • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Švajcarsku

Shodno zakonskim regulativama Švajcarske, svi putnici koji ulaze u ovu državu, od 2. juna 2020. godine, moraju ispuniti prije slijetanja kontakt formular, koji možete preuzeti ovdje i dostaviti nakon ukrcavanja našem kabinskom osoblju. Ukoliko ne dostavite već ispunjeni formular, kolege u avionu će vam uručiti primjerak koji je neophodno ispuniti i vratiti nazad.

Sve kompanije koje lete ka Švajcarskoj su obavezne prema lokalnom zakonodavstvu da ispoštuju ovu proceduru i pomenute liste dostave državi ulaska po zahtjevu.

Formular sadrži osnovne kontakt podatke i njegova jedina svrha jeste jednostavnije kontaktiranje putnika u slučaju da se utvrdi da je neko od putnika bio zaražen novim korona virusom. Ovi podaci će se čuvati u skladu sa najvišim standardima kojima se uređuje zaštita ličnih podataka, i biti uništeni nakon mjesec dana.

FORMA

Crnogorski državljani još uvijek ne mogu ući turistički u Švajcarsku Konfederaciju. Građani Crne Gore koji imaju regulisan boravak u Švajcarskoj mogu ulaziti u ovu državu od 23. jula uz obavezan karantin ili samoizolaciju u trajanju od 10 dana.

Građani Crne Gore koji nemaju navedenu boravišnu dozvolu, a imaju jak razlog za ulazak zahtjev za odobrenje za ulazak mogu podnijeti putem mejl adrese corona@sem.admin.ch. Za povezivanje sa članom porodice u Švajcarskoj potrebna je posebna dozvola od švajcarskih vlasti - Viza tipa D izdata od Švajcarske ili Laissez Passer izdata od strane Državnog sekretarijata za migracije Švajcarske (SEM) ili zvanično pismo od kancelarije za migracije. Može se tražiti putem adrese corona@sem.admin.ch.

Tranzit: Putnicima je dozvoljen tranzit u drugu zemlju Šengena iz koje imaju dozvolu boravka, radnu dozvolu ili nacionalnu vizu. Više detalje o zatvaranju granica i izuzecima možete pronaći na: www.sem.admin.ch/sem/en/home/aktuell.

Opšta pitanja o ulasku u Švajcarsku mogu se naći na sajtu Državnog sekretarijata za migracije https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/aktuell/aktuell/faq,
kao i na linku https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

 


Vodimo vas u Cirih

Cirih je grad banaka, satova, festivala, grad u kojem se njeguje kult čokolade i sireva. Ovo je grad iznad kojeg se uzdižu moćni vrhovi Alpa, grad sa jezerom izduženog oblika, rijekom koja ga dijeli na istočni i zapadni i sedam velikih mostova koji razdvojene obale povezuju.

Cirih je najveći, ali ne i glavni grad Švajcarske, države u kojoj se i pored više službenih jezika: njemačkog, italijanskog, francuskog i romanš jezika, zbog razumijevanja često koristi engleski.

Najveći međunarodni aerodrom u Švajcarskoj, Kloten, upravo se nalazi u Cirihu. Svega 13 kilometara je udaljen od centra grada do kojeg možete doći tramvajem, brzom željeznicom, autobusom ili taksijem. Ovaj aerodrom je i dobra polazna tačka za obilazak drugih gradova u Švajcarskoj. Od Bazela je udaljen 83, a od Berna 123 kilometra. Let do Ciriha ka kojem Montenegro Airlines saobraća iz Podgorice, traje dva sata.

A šta obavezno obići nakon slijetanja pročitajte u nastavku.

Ciriško jezero

Šetalište duž jezera, "zlatna obala" sa veličanstvenim vilama, grad ruža sa preko 600 različitih vrsta, najveći vodeni park u Evropi, srednjovjekovni zamak, samo su dio onoga što se može vidjeti prilikom "otkrivanja" jezera. Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je zoološki vrt sa preko 2.000 životinja od oko 250 različitih vrsta. Ali, to nije sve. Replika tropske prašume je posebna atrakcija ovog mjesta, jer predstavlja projekat za pomoć pravoj kišnoj šumi Masoala koja je jedna od šest nacionalnih parkova Madagaskara. Nevjerovatno, ali u Cirihu imate mogućnost praktičnog učenja o prirodnim sredinama Madagaskara.

Stari grad

Šetnja kroz živopisnu četvrt istorijskog dijela Ciriha je posebno iskustvo. Pored očaravajuće arhitekture, iskrivljenih, popločanih ulica i šarmantnih kafića, ovdje je i najpoznatija građevina u Cirihu - crkva Grossmünster sa dvije kule bliznakinje koje su glavni gradski orijentir. Tu se nalazi i Peterskirche (crkva Svetog Petra) sa najvećim satom u Evropi, prečnika 8,7 metara. Velika kazaljka ovog sata, da bi označila proticanje jednog minuta, mora preći čak 45 centimetara. Sigirno ćete se toga sjetiti kada budete koristili izreku "tačan kao švajcarski sat".

Švajcarski nacionalni muzej

Obavezno zavirite u najveći muzej u zemlji i upoznajte se sa istorijom i kulturnom baštinom Švajcarske. Muzej je vrijedan posjete i zbog arhitektonskog šarma i izgleda kao iz bajke. A unutar muzeja možete se diviti eksponatima od srednjeg vijeka do moderne ukjučujući zbirke, skulpture, namještaj, liturgijske drvene skulpture, kao i kuću posvećenu porcelanu i keramici.

Muzej igračaka

Muzej koji ne privlači samo djecu, već je veoma zanimljiv i odraslima, jer sadrži impresivnu kolekciju igračaka naših predaka. Kako se radi o kolekciji od 18. vijeka do danas, obilazeći muzej možete pratiti razvoj divne aktivnosti igranja. Tako ćete posmatrajući vozove i lokomotive saznati mnogo toga o tehničkoj revoluciji. Gledajući lutke imaćete uvid u modne trendove raznih epoha, a njihove kuće će vam ukazati na izled domaćinstava.

Čokolaterije

Sigurno vam je već poznato da Švajcarsku svi smatraju domovinom čokolade. Brojne kompanije koje je proizvode su otvorene za posjetu, posmatranje procesa proizvodnje i naravno degustaciju i kupovinu. Najljepši suvenir koji možete donijeti iz Ciriha jeste ručno pravljena čokolada iz porodične čokolaterije ili dobro poznata čokolada Toblerone, koja simbolizuje Materhorn, najpoznatiji vhr Švajcarske.

Bahnhofstrasse za kupoholičare

Za one koji uživaju u šopingu, Cirih ima mnogo toga da ponudi. Npr. Bahnhofstrasse je 1,4 kilometra dugačka šoping ulica sa najekskluzivnijim radnjama: Louis Vuitton, Prada, Cartier, Dior, Giorgio Armani i mnogim drugim. Zanimljivo je da je za većinu od njih potrebno unaprijed zakazati termin kako bi mogli ući.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines