Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Check in
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com

Онлайн регистрация на рейс производиться с 48 до 2 часов до вылета. Онлайн регистрация в настоящее время доступна только на рейсы из Подгорицы и Тивата.
Подробную информацию о мерах въезда для отдельных стран можно найти здесь.

Лейпциг

Лейпциг - Montenegro Airlines

Телефон:

 • 19804 - Информация, бронирование, продажа билетов
 • + 382 20 228 187 - Для международных звонков

e-mail:

Франкфурт - TAL Aviation (GSA)

Адрес:

 • UG, Hanauer Landstraße 136, 60314 Frankfurt am Main, Germany

Телефон:

 • +49 69 2562888-85

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Njemačku

U skladu sa Uredbom saveznog ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 08.11.2020. godine prije ulaska u Njemačku iz rizičnog područja potrebno je izvršiti digitalnu prijavu, koja zamjenjuje dosadašnju izjavu/formular u papirnoj formi. Dakle, od 8. novembra 2020. godine važi obaveza elektronske registracije, ukoliko je osoba tokom proteklih deset dana boravila u rizičnom području.

Obaveza digitalne prijave ne postoji u odnosu na sljedeće kategorije:

 • Putnike koji su samo prolazili kroz rizično područje, ali ne i boravili u njemu;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku radi tranzita preko njemačke teritorije;
 • Putnike koji su, u okvirima prekograničnog saobraćaja sa susjednim državama boravili manje od 24h u rizičnom području, ili planiraju boraviti do 24h u SR Njemačkoj;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku iz profesionalnih razloga, odnosno koji vrše prevoz lica i robe drumskim, željezničkim, morskim ili vazdušnim putem.

Prijava se može izvršiti putem linka www.einreiseanmeldung.de.

Digitalna registracija treba da olakša rad nadležnih zdravstvenih službi u kontroli poštovanja usvojenih mjera i omogući bolju preventivu širenja virusa u segmentu putovanja.

Opštim mjerama je propisano da su svu putnici, koji su u posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku boravili u nekoj od zemalja koja je kvalifikovana kao rizično područje, u obavezi da pođu u karantin/samoizolaciju odmah po ulasku u zemlju. Samoizolacija se može završiti najranije nakon pet dana, uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Rezultat testa treba da se čuva deset dana.

U Uredbi Saveznog ministarstva zdravlja se, u skladu sa tim, između ostalog, ističe da "osobe koje su kopnenim, morskim ili vazdušnim putem doputovali u SR Njemačku i koje su tokom posljednjih deset dana prije ulaska boravili na području na kome postoji povećani rizik infekcije sa korona virusom SARS-CoV-2, potrebno da, na poziv/zahtjev nadležne zdravstvene službe, pruže dokaz o uzvršenom testiranju". Kao dokaz se smatra "negativan test na papiru ili elektronski dokument na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku". Lica koja se ne testiraju u skladu sa obavezom, rizikuju plaćanje visokih kazni, u skladu sa lokalnim propisima (do 25 000 eura). Budući da ste kao putnici u međunarodnom saobraćaju informisani o svojim obavezama, očekujemo da savjesno ispoštujete navedenu obavezu (bez da vam se uruči bilo kakva naredba ili rješenje).

Lica koja tranzitiraju preko njemačke teritorije ne podliježu mjeri samoizolacije, ali nemaju pravo zadržavanja i obavezna su da odmah napuste SR Njemačku. Podrazumijeva se da navedena lica nemaju simptome COVID-19.

S obzirom na sprovođenje mjera u nadležnosti saveznih država/pokrajina, moguća su određena odstupanja, zavisno od pokrajine.

Podsjećamo da ulazak i boravak građana Crne Gore u SR Njemačku i dalje nije moguć, osim u slučaju tzv. važnih razloga.

Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:

 • "njemački imigranti";
 • lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
 • strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
 • sezonski radnici u poljoprivredi;
 • strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
 • njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
 • zdravstveni radnici i zdravstveni istraživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
 • osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
 • pomorci;
 • strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
 • diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavljanja svojih dužnosti;
 • putnici u tranzitnom saobraćaju.

Napominjemo da se boravak u turističke svrhe ne smatra važnim razlogom.

Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Više informacija možete pronaći na linku Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke: www.bmi.bund.de/civil-protection/coronavirus/coronavirus-faqs

 


Vodimo vas u Lajpcig

"Naselje u kojem rastu lipe" bio bi slobodan prevod slovenske riječi "lipsk" po kojoj je Lajpcig dobio ime. Ukoliko želite otkriti vezu između lipa i Lajpciga i upoznati dugu tradiciju i kulturu Istočne Njemačke onda je ovo idealno mjesto za vas.

U Lajpcigu se nalazi najveći spomenik u Evropi, podignut u spomen "Bitke naroda" u kojoj je Napoleon poražen i prisiljen da se povuče u Francusku. Spomenik je visok 90 metara, a sa vrha se pruža spektakularan pogled.

U ovom gradu možete posjetiti jednu od najstarijih kafana u Njemačkoj (Auerbahov podrum), koju je majstor njemačke književnosti opisao u "Faustu" i u kojoj je i sam rado ispijao vino.

Atrakcije grada koje obavezno treba vidjeti su: muzej Johana Sebastijana Baha i crkva Svetog Tomasa (Thomaskirche) u kojoj je Bah bio kantor, gdje se nalazi i njegova statua, podignuta 1908. godine; Stari grad sa mnoštvom kafića i pabova smještenih u uskim popločanim ulicama koji su okruženi kućama iz srednjeg vijeka; jedan od najstarijih Univerziteta u Evropi osnovan 1409. godine; Gradska kuća u kojoj se nalazi feudalni apelacioni sud i zatvor sa gubilištem na pijačnom trgu; najveća željeznička stanica u Evropi; jedan od najvećih zooloških vrtova u Njemačkoj…

U ovom gradu postoji toliko znamenitosti da ih je teško nabrojati, a kamoli vjerno opisati. Zato nam preostaje da vam poželimo prijatan boravak. Pozovite nas i mi ćemo vas uistinu odvesti do Lajpciga.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines