Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Rent-a-car
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com
Продолжите свое путешествие с нашими партнерами
Sixt.de

Лейпциг

Лейпциг - Montenegro Airlines

Телефон:

 • 19804 - Информация, бронирование, продажа билетов
 • + 382 20 228 187 - Для международных звонков

e-mail:

 

Uputstva za ulazak u Njemačku

Savezna vlada je danas (1. jula) odlučila da postepeno ukine važeća ograničenja putovanja u Njemačku iz ukupno 11 trećih zemalja, među kojima je i Crna Gora. Podsjećanja radi, s obzirom na djelimično poboljšanje epidemiološke situacije u različitim zemljama Komisija EU se u saopštenju od 11. juna 2020. godine (COM (2020) 399 final) izjasnila za koordinirane mjere država članica. Na osnovu navedenog Savjet EU je donio odgovarajuću preporuku 30. juna 2020. godine. Ista će biti primjenjivana u Njemačkoj počev od 2. jula ove godine.

Preporuka predviđa koordinirano ukidanje ograničenja putovanja od strane država članica na sljedeći način:

 1. Ulazak iz trećih zemalja sa niskom stopom zaraze, prema dogovorenom spisku zemalja moguć je bez ograničenja. Lista država se ažurira svake dvije nedjelje.
  Države članice imaju mogućnost odobravanja ulaska postepeno, a ne za sve zemlje istovremeno. Njemačka će najprije dozvoliti neograničen ulazak za 11 zemalja na osnovu trenutno raspoloživih podataka:
  1. AUSTRIJA
  2. GRUZIJA
  3. JAPAN*
  4. KANADA
  5. CRNA GORA
  6. NOVI ZELAND
  7. JUŽNA KOREJA
  8. TAJLAND
  9. TUNIS
  10. UGUGVAJ
  11. KINA*

  *u zavisnosti od recipročnog davanja mogućnosti ulaska.
 2. Proširene mogućnosti ulaska za putnike iz svih trećih zemalja koji imaju važan razlog putovanja. Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:
  1. njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
  2. zdravstveni radnici i zdravstveni istrživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
  3. strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
  4. osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
  5. sezonski radnici u poljoprivredi;
  6. pomorci;
  7. strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
  8. strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
  9. lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
  10. diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavjanja svojih dužnosti;
  11. "njemački imigranti";
  12. putnici u tranzitnom saobraćaju.
 3. Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Bez obzira na opcije ulaska u Njemačku, karantinska obaveza, koja se zasniva na Zakonu o zaštiti od infekcije, primjenjuje se u svim saveznim pokrajinama za dolazne i povratne putnike iz područja rizika koje je odredio RKI. Podsjećamo - Crna Gora se sa datumom 01.07.2020. godine, 12:15 časova, ne nalazi na listi područja rizika RKI i shodno tome nije obavezan karantin/samoizolacija po dolasku iz Crne Gore u Njemačku.

 


Vodimo vas u Lajpcig

"Naselje u kojem rastu lipe" bio bi slobodan prevod slovenske riječi "lipsk" po kojoj je Lajpcig dobio ime. Ukoliko želite otkriti vezu između lipa i Lajpciga i upoznati dugu tradiciju i kulturu Istočne Njemačke onda je ovo idealno mjesto za vas.

U Lajpcigu se nalazi najveći spomenik u Evropi, podignut u spomen "Bitke naroda" u kojoj je Napoleon poražen i prisiljen da se povuče u Francusku. Spomenik je visok 90 metara, a sa vrha se pruža spektakularan pogled.

U ovom gradu možete posjetiti jednu od najstarijih kafana u Njemačkoj (Auerbahov podrum), koju je majstor njemačke književnosti opisao u "Faustu" i u kojoj je i sam rado ispijao vino.

Atrakcije grada koje obavezno treba vidjeti su: muzej Johana Sebastijana Baha i crkva Svetog Tomasa (Thomaskirche) u kojoj je Bah bio kantor, gdje se nalazi i njegova statua, podignuta 1908. godine; Stari grad sa mnoštvom kafića i pabova smještenih u uskim popločanim ulicama koji su okruženi kućama iz srednjeg vijeka; jedan od najstarijih Univerziteta u Evropi osnovan 1409. godine; Gradska kuća u kojoj se nalazi feudalni apelacioni sud i zatvor sa gubilištem na pijačnom trgu; najveća željeznička stanica u Evropi; jedan od najvećih zooloških vrtova u Njemačkoj…

U ovom gradu postoji toliko znamenitosti da ih je teško nabrojati, a kamoli vjerno opisati. Zato nam preostaje da vam poželimo prijatan boravak. Pozovite nas i mi ćemo vas uistinu odvesti do Lajpciga.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines