Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Rent-a-car
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com
Продолжите свое путешествие с нашими партнерами
Sixt.de

Мюнхен

Мюнхен - Montenegro Airlines

Телефон:

 • 19804 - Информация, бронирование, продажа билетов
 • + 382 20 228 187 - Для международных звонков

e-mail:

 

Uputstva za ulazak u Njemačku

Savezna vlada je danas (1. jula) odlučila da postepeno ukine važeća ograničenja putovanja u Njemačku iz ukupno 11 trećih zemalja, među kojima je i Crna Gora. Podsjećanja radi, s obzirom na djelimično poboljšanje epidemiološke situacije u različitim zemljama Komisija EU se u saopštenju od 11. juna 2020. godine (COM (2020) 399 final) izjasnila za koordinirane mjere država članica. Na osnovu navedenog Savjet EU je donio odgovarajuću preporuku 30. juna 2020. godine. Ista će biti primjenjivana u Njemačkoj počev od 2. jula ove godine.

Preporuka predviđa koordinirano ukidanje ograničenja putovanja od strane država članica na sljedeći način:

 1. Ulazak iz trećih zemalja sa niskom stopom zaraze, prema dogovorenom spisku zemalja moguć je bez ograničenja. Lista država se ažurira svake dvije nedjelje.
  Države članice imaju mogućnost odobravanja ulaska postepeno, a ne za sve zemlje istovremeno. Njemačka će najprije dozvoliti neograničen ulazak za 11 zemalja na osnovu trenutno raspoloživih podataka:
  1. AUSTRIJA
  2. GRUZIJA
  3. JAPAN*
  4. KANADA
  5. CRNA GORA
  6. NOVI ZELAND
  7. JUŽNA KOREJA
  8. TAJLAND
  9. TUNIS
  10. UGUGVAJ
  11. KINA*

  *u zavisnosti od recipročnog davanja mogućnosti ulaska.
 2. Proširene mogućnosti ulaska za putnike iz svih trećih zemalja koji imaju važan razlog putovanja. Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:
  1. njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
  2. zdravstveni radnici i zdravstveni istrživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
  3. strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
  4. osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
  5. sezonski radnici u poljoprivredi;
  6. pomorci;
  7. strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
  8. strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
  9. lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
  10. diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavjanja svojih dužnosti;
  11. "njemački imigranti";
  12. putnici u tranzitnom saobraćaju.
 3. Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Bez obzira na opcije ulaska u Njemačku, karantinska obaveza, koja se zasniva na Zakonu o zaštiti od infekcije, primjenjuje se u svim saveznim pokrajinama za dolazne i povratne putnike iz područja rizika koje je odredio RKI. Podsjećamo - Crna Gora se sa datumom 01.07.2020. godine, 12:15 časova, ne nalazi na listi područja rizika RKI i shodno tome nije obavezan karantin/samoizolacija po dolasku iz Crne Gore u Njemačku.

 


Vodimo vas u Minhen

Predlažemo da obilazak Minhena započnete od glavnog trga Marienplatz gdje se nalazi kip Djevice Marije, najstarija fontana u gradu (Fischbrunnen) u kojem ih ima čak 1200, Stara i Nova gradska dvorana i katedrala Frauenkirche sa čije kupole se pruža predivan pogled na grad, a po vedrom danu i na obronke Alpa.

U blizini trga nalazi se jedna od najpoznatijih pivnica na svijetu Hoftbrauhaus, osnovana 1589. godine. Pjesme na temu ispijanja piva uživo sviraju bavarski bendovi, dok gosti uživaju u ispijanju piva iz krigli od jednog litra, što je najmanja količina koja se može naručiti.

Nemojte propustiti da posjetite Nimfenburg (Nymphenburg) palatu, ljetnju rezidenciju kralja Ludviga i "Kapiju pobjede" podignutu u čast bavarskih vojnika poginulih u borbi protiv Napoleonovih jedinica, najstariju rimokatoličku crkvu Peterskirche, crkvu Svetog Petra.

Fascinantna arhitektonska građevina je i Olimpijski kompleks sa kojeg možete posmatrati grad sa visine od 290 metara. Zanimljivo je da u Minhenu postoji Engleski vrt, veći od Central parka u New Yorku, a u parku Kineski toranj, Japanska čajoteka, Kuća umjetnosti i jezero Großhesseloher.

I koliko god dana da izdvojite za posjetu ovom gradu uvjek ćete u njemu naći još nešto što će vas očarati. Zato vam ostavljamo prostora da sami otkrijete nešto novo.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines