Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Check in
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com

Онлайн регистрация на рейс производиться с 48 до 2 часов до вылета. Онлайн регистрация в настоящее время доступна только на рейсы из Подгорицы и Тивата.
Подробную информацию о мерах въезда для отдельных стран можно найти здесь.

Вена

Вена - Montenegro Airlines - Офис по продаже

Адрес:

 • Liechtensteinstrasse 12, Wien 1090, Österreich

Телефоны:

 • + 43 19 226 289
 • GSM: + 43 67 65 566 878
 • GSM: + 43 66 43 111 405

Факс:

 • + 43 19 226 289

e-mail:

Вена - TAL Aviation (GSA)

Адрес:

 • Werdertorgasse 12/3/6, 1010 Vienna
  *Temporarily closed due to COVID pandemic restrictions

Телефон:

 • + 43 1 377 381

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Austriju

Od 19.12.2020. godine na snagu stupaju noviji propisi koji se odnose na ulazak u Austriju i ostaće na snazi do 31.03.2021. godine.

U ovoj Uredbi se navodi da sve osobe koje putuju u Austriju, moraju po dolasku ići u obavezni desetodnevni karantin. Peti dan nakon ulaska u Austriju putnici mogu uraditi test na COVID-19; ako je ovaj test negativan, karantin se može prekinuti.

Nova Uredba će se primenjivati, na primjer, na građane Crne Gore koji studiraju/ rade/ žive u Austriji, a koji se vraćaju kući da provedu Novu godinu i Božić sa prijateljima i porodicama, a zatim se opet vraćaju u Austriju.

Između ostalog, ovi propisi se takođe odnose na austrijske državljane, koji se vraćaju u Austriju nakon Božića/ zimskog odmora u inostranstvu.

Crnogorskim državljanima koji planiraju doputovati u Austriju direktno iz Crne Gore, a nemaju regulisan boravak u Austriji, ili namjeravaju putovati iz "neopravdanih" razloga, neće biti dozvoljen ulazak.

Austrija je ažurirala spisak "bezbjednih" zemalja. Države iz kojih je moguć ulazak u Austriju bez restrikcija su sljedeće: Australija, Finska, Irska, Island, Japan, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, Urugvaj, Vatikan.

Ova pravila se neće odnositi na sljedeće kategorije:

 • humanitarne misije;
 • lica koja dolaze iz poslovnih razloga;
 • lica u pratnji osoba koje dolaze na liječenje;
 • lica koja imaju hitnu obavezu da se jave sudu;
 • članove osoblja diplomatskih predstavništava;
 • zaposlene u međunarodnim organizacijama.

Navedena lica mogu ući u Austriju sa ljekarskim uvjerenjem - negativnim PCR ili antigen testom.

U prilogu se nalaze neki od obrazaca potrebnih za ulazak i tranzitiranje kroz Austriju.

Priloge možete preuzeti/ pogledati u formatu:

 


Vodimo vas u Beč

Crvena boja. Mnoge asocira na ljubav, energičnost, Španiju, a nas na Austriju, Beč. Zvuči neobično, ali možda samo niste obratili pažnju. Nakon udobnog leta našom kompanijom dočekaće vas zemaljska stjuardesa u crvenoj uniformi. Krenete li dalje mamiće vas crvene Mocart kugle, vidjećete crvenu nacionalnu zastavu, crvene brošure, metroe, brodove na Dunavu. Crveno budi čula na svakom koraku.

Ukoliko se odlučite da posjetite Beč budite spremni na dugo uživanje, jer u Beču postoji toliko znamenitosti da je za obilazak neophodno izdvojiti više dana. I koliko god dana da izdvojite, uvjek ćete u njemu naći nešto što će vas očarati. Zato vam ostavljamo prostora da sami otkrijete nešto novo. Pozovite nas i mi ćemo vas uistinu odvesti do Beča, a do tada evo nekoliko zanimljivosti o ovom gradu.

Osjetite atmosferu carskog vremena u Šenbrunu (Schönbrunn)

Ovaj predivni dvorac naziv je dobio po izvoru vode koji je otkrio car Matijas 1612. godine. Nazvao ga je Lijep izvor odnosno Schönbrunn. Posebnu slavu stiče za vrijeme carice Marije Terezije. Svaka dvorana i svaki salon ovog dvorca vratiće vas u atmosferu carskog habzburškog vremena. Raskošni hodnik vodi u sobu za bilijar, koji su carevi igrali u časovima dokolice, i dalje u odaje cara Franca Josifa, apartman carice Elizabete, do Žutog salona i Dvorane ogledala. Velika galerija u kojoj su se održavale gala večere najljepša je prostorija ovog velelepnog dvorca. I zaista razgledanju kao da nema kraja, epohe se smjenjuju, a vi stičete utisak kao da će svaki trenutak otpočeti neka dvorska zabava i vi biti dio nje.

Okolina dvorca sa prelijepim vrtovima je priča za sebe. O njihovom uređenju je nekada odlučivala carica Marija Terezija, a danas o njemu vode računa stotine botaničara i pejzažnih arhitekata. U blizini veličanstvenih parkova nalazi se najstariji zoološki vrt na svijetu. Osnovan je zahvaljujući suprugu carice Marije Terezije, kralju Francu Josefu, 1752. godine. Među brojnim životinjskim vrstama ima nekoliko ugroženih, te veoma atraktivnih vrsta koje možete vidjeti samo u ovom vrtu. A najpopularniji stanovnici vrta su džinovske pande. Ovo je jedini zoološki vrt u Evropi za koji je dokazano da pomaže ovoj ugroženoj vrsti da se prirodno uzgaja. Jang je prva panda u svijetu koja je rođena u zatočeništvu. Prošetajte Amazonskom prašumom, a nakon toga se odmorite u Carskom paviljonu u kojem je carski par često doručkovao okružen kavezima sa životinjama.

Grad lepršavih valcera

U dvorani ogledala dvorca Šenbrun muzički genije, šestogodišnji Johan Hrizostom Volfgangus Teofilus, poznatiji kao Volfgang Amadeus Mocart svojom virtuoznošću zadivio je caricu Mariju Tereziju. Iako nije rođen u Beču u njemu je nalazio svoju inspiraciju i uvijek mu se vraćao. Obilazak kuće u kojoj je živio obavezan je dio turističke ponude Beča. Dok obilazite sobe njegova muzika ispunjava sve odaje. Ali ne samo njegove kuće, već svim ulicama, restoranima, pa čak i stanicama metroa odzvanja Mocartova muzika. A Beč i cijela Austrija su toliko ponosni na velikog umjetnika da se proizvodi sa njegovim likom mogu naći posvuda. Pored Mocartove kuće u ovom gradu možete posjetiti i kuću u kojoj je živjeo Johan Štraus, kuću u kojoj je komponovao Betoven, ali i Šubertovu rodnu kuću koja se nalazi u ulici Nussdorferstrasse. Jasno je zašto ovaj grad nazivaju muzičkom prijestonicom svijeta i gradom lepršavih valcera.

Bečka državna opera proslavila 150. rođendan

Bečka državna opera, izgrađena krajem 19. vijeka, jedna je od najpoznatijih u svijetu. 25. maja 2019. je proslavila svoj 150. rođendan kada je detaljno restaurirana. Ovo velelepno zdanje nalazi se u samom centru grada. Na repertoaru se svakodnevno izvode brojna djela najvećih austrijskih kompozitora. Ulaznice nisu ni malo jeftine, ali ne brinite, ukoliko niste u prilici da kupite ulaznicu, ljubazni domaćini su se pobrinuli i za to. Izvođenje svih opera možete pratiti uživo na velikom platnu na platou uz samo zdanje u društvu na stotine turista, studenata i ljubitelja muzike. U ovom gradu svi koji žele - imaju priliku da osjete dah elitne kulture, pa čak i na ulici.

"Biseri" unutar Hofburga

U nekadašnjem sjedištu moćnog Habzburškog carstva, Hofburgu nalazi se najznačajnija svjetska riznica. U ovoj Carskoj riznici izložena je kruna Svetog Rimskog Carstva, Longinovo koplje kojim je proboden Hrist, brojna muzejska zbirka predmeta kraljice Elizabete, ali i najveći smaragd na svijetu. Ljubitelji konja lipicanera u zadnjem dijelu kompleksa mogu uživati u Španjolskoj školi jahanja i njihovom svjetski poznatom baletu.

Bonton ili "bečka škola"

Izreka "Kad si u Beču ponašaj se bečki" odista je opravdana jer su stanovnici ovog grada izuzetno uljudni, srdačni i aristokratski uglađeni, pa ne iznenađuje činjenica da je sintagma "bečka škola" postala sinonim za lijepe manire i dobro poznavanje bontona.

Vienna ili Beč?

Zašto austrijsku prijestonicu, koja je na svim kartama svijeta upisana pod imenom Vienna, mi uporno nazivamo Bečom? Lingvisti ovu dilemu objašnjavaju uticajem Mađara od kojih smo preuzeli naziv Becz za austrijski Wien.

Neobična arhitektura budućnosti u Beču

Jedna od neobičnih turističkih atrakcija Beča je djelo originalnog, vizionarskog umjetnika Hundertwassera, kuća krivih zidova, talasastih spratova niz koje prolazi žuboreća voda, a drveće raste iz unutrašnjosti stanova. Hundertwasser se zalagao kako za individualan dizajn fasada, tako i za poštovanje prirode, manifestom pod nazovom "Vaše pravo na prozor - vaša obaveza prema drvetu".

O ukusima Beča

Ako ste se umorili od šetnje i razgledanja i poželjeli da odmorite obavezno probajte svjetski poznate bečke specijalitete u kojima uživaju i najveći sladokusci - bečke šnicle i Saher tortu. Milioni turista, tačnije devet miliona godišnje, probaju ove bečke poslastice.

Prva Sacher torta poslužena je tokom večere koju je za plemiće priredio austrijski državnik Klemens von Metternich. Tortu je napravio šesnaestogodišnji šegrt Franc Saher, u nastojanju da zamijeni glavnog kuvara koji je bio bolestan. Recept u kojem je spojio ukus gorke čokolade i džema osigurao mu je mjesto u istoriji Austrije. Recepturu torte je kasnije usavršio njegov sin Eduard. Torta po tom receptu je prvi put poslužena u poslastičarnici Demel, gdje je obavljao kulinarsku praksu, a koja važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svijetu. U sklopu poslastičarnice nalazi se i prodavnica gdje možete kupiti Sacher tortu i ručno pravljene čokoladice.

Drugo mjesto gdje možete probati čuvenu poslasticu je poslastičarnica hotela Sacher a nalazi se u strogom centru Beča, iza zgrade Opere. Zanimljivo je da se čak vodio spor oko autorskih prava između poslastičarnice Demel i hotela Sacher koji je otvorio Eduard. Nakon završetka procesa hotel Sacher je dobio pravo da koristi naziv Originalna Sacher torta, dok je poslastičarnica Demel dobila pravo da svoje torte dekoriše pečatom sa natpisom Eduard Sacher torta.

A kruna bečke kuhinje, Bečke šnicle, svjetski su poznate upravo po ovom imenu. U Austriji je naziv ovog jela zaštićen zakonom. A da li su zaista bečke? Italijanski kuvari tvrde da je šnicla nastala u Milanu gde postoji jelo "Costoletta alla Milanese". Ali, ostavićemo kuvarima da vode bitku oko toga čiji je recept, a vama predlažemo da u Beču isprobate ovaj specijalitet koji je u ponudi u svim restoranima.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines