Montenegro Airlines

Бронирование

Расписание рейсов

Статус поездки

Гостиницы

Check in
больше вариантов
закрыть
Бронирование
Туда-обратно
В одну сторону
Стыковочные рейсы
+
Взрослые
>12 г.
+
Дети
2-11 г.
+
Младенцы
<2 г.
Поиск отеля подходящий тебе
Booking.com

Онлайн регистрация на рейс производиться с 48 до 2 часов до вылета. Онлайн регистрация в настоящее время доступна только на рейсы из Подгорицы и Тивата.
Подробную информацию о мерах въезда для отдельных стран можно найти здесь.

Ганновер

Ганновер - Montenegro Airlines

Телефон:

 • 19804 - Информация, бронирование, продажа билетов
 • + 382 20 228 187 - Для международных звонков

e-mail:

Франкфурт - TAL Aviation (GSA)

Адрес:

 • UG, Hanauer Landstraße 136, 60314 Frankfurt am Main, Germany

Телефон:

 • +49 69 2562888-85

e-mail:

 

Poštovani putnici,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Montenegro Airlines, nacionalna avio-kompanija Crne Gore, nakon komercijalnog prekida rada uslovljenog pandemijom COVID-19, postupno obnavlja saobraćaj. Redovan saobraćaj smo obnovili sljedećim redosljedom: Ljubljana 12. juna, Frankfurt 14. juna, Beč 15. juna, Pariz 16. juna, Cirih 17. juna, Diseldorf 20. juna, Kopenhagen 20. juna, Hanover 21. juna, London 24. jula, Lion 25. jula, Rim 14. avgusta, Beograd 19. avgusta.

Naš tim neumorno radi na održavanju najviših higijenskih standarda i primjeni svih neophodnih mjera bezbjednosti, a sve mjere su usklađene sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, kao i Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA). Bezbjednost putnika i posade je uvjek naš prioritet.

*Napomena

Red letenja zavisi od odluka i smjernica Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja putovanja u državama ka kojima saobraćamo, pa vas molimo da za informacije o redu letenja, rezervacije i kupovinu karata pozovete

 • Call centar + 19804,
 • Za pozive iz inostranstva + 382 20 22 81 87

e-mail: booking@montenegroairlines.com

Vaš Montenegro Airlines

 

Uputstva za ulazak u Njemačku

U skladu sa Uredbom saveznog ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 08.11.2020. godine prije ulaska u Njemačku iz rizičnog područja potrebno je izvršiti digitalnu prijavu, koja zamjenjuje dosadašnju izjavu/formular u papirnoj formi. Dakle, od 8. novembra 2020. godine važi obaveza elektronske registracije, ukoliko je osoba tokom proteklih deset dana boravila u rizičnom području.

Obaveza digitalne prijave ne postoji u odnosu na sljedeće kategorije:

 • Putnike koji su samo prolazili kroz rizično područje, ali ne i boravili u njemu;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku radi tranzita preko njemačke teritorije;
 • Putnike koji su, u okvirima prekograničnog saobraćaja sa susjednim državama boravili manje od 24h u rizičnom području, ili planiraju boraviti do 24h u SR Njemačkoj;
 • Putnike koji ulaze u SR Njemačku iz profesionalnih razloga, odnosno koji vrše prevoz lica i robe drumskim, željezničkim, morskim ili vazdušnim putem.

Prijava se može izvršiti putem linka www.einreiseanmeldung.de.

Digitalna registracija treba da olakša rad nadležnih zdravstvenih službi u kontroli poštovanja usvojenih mjera i omogući bolju preventivu širenja virusa u segmentu putovanja.

Opštim mjerama je propisano da su svu putnici, koji su u posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku boravili u nekoj od zemalja koja je kvalifikovana kao rizično područje, u obavezi da pođu u karantin/samoizolaciju odmah po ulasku u zemlju. Samoizolacija se može završiti najranije nakon pet dana, uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Rezultat testa treba da se čuva deset dana.

U Uredbi Saveznog ministarstva zdravlja se, u skladu sa tim, između ostalog, ističe da "osobe koje su kopnenim, morskim ili vazdušnim putem doputovali u SR Njemačku i koje su tokom posljednjih deset dana prije ulaska boravili na području na kome postoji povećani rizik infekcije sa korona virusom SARS-CoV-2, potrebno da, na poziv/zahtjev nadležne zdravstvene službe, pruže dokaz o uzvršenom testiranju". Kao dokaz se smatra "negativan test na papiru ili elektronski dokument na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku". Lica koja se ne testiraju u skladu sa obavezom, rizikuju plaćanje visokih kazni, u skladu sa lokalnim propisima (do 25 000 eura). Budući da ste kao putnici u međunarodnom saobraćaju informisani o svojim obavezama, očekujemo da savjesno ispoštujete navedenu obavezu (bez da vam se uruči bilo kakva naredba ili rješenje).

Lica koja tranzitiraju preko njemačke teritorije ne podliježu mjeri samoizolacije, ali nemaju pravo zadržavanja i obavezna su da odmah napuste SR Njemačku. Podrazumijeva se da navedena lica nemaju simptome COVID-19.

S obzirom na sprovođenje mjera u nadležnosti saveznih država/pokrajina, moguća su određena odstupanja, zavisno od pokrajine.

Podsjećamo da ulazak i boravak građana Crne Gore u SR Njemačku i dalje nije moguć, osim u slučaju tzv. važnih razloga.

Važni razlozi za ulazak iz trećih zemalja su:

 • "njemački imigranti";
 • lica kojima je potrebna međunarodna zaštita ili zaštita iz drugih humanitarnih razloga;
 • strani studenti čije se studije ne mogu u potpunosti organizovati iz inostranstva;
 • sezonski radnici u poljoprivredi;
 • strani kvalifikovani i visokokvalifikovani radnici čije je zapošljavanje neophodno iz ekonomske perspektive i čiji se rad ne može odložiti ili obavljati u inostranstvu;
 • njemački državljani, građani EU i državljani trećih zemalja sa postojećim pravom boravka u Njemačkoj;
 • zdravstveni radnici i zdravstveni istraživači, kao i osoblje za njegu starijih lica;
 • osoblje angažovano u prevozu robe kao i drugo transportno osoblje;
 • pomorci;
 • strani članovi porodice koji dolaze u okviru spajanja porodice, kao i posjete iz hitnih porodičnih razloga;
 • diplomate, zaposleni u međunarodnim organizacijama, vojno osoblje i humanitarni radnici za vrijeme obavljanja svojih dužnosti;
 • putnici u tranzitnom saobraćaju.

Napominjemo da se boravak u turističke svrhe ne smatra važnim razlogom.

Prethodno mjesto boravka putnika je presudno za utvrđivanje mogućnosti ulaska, a ne njihova državljanstva.

Više informacija možete pronaći na linku Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke: www.bmi.bund.de/civil-protection/coronavirus/coronavirus-faqs

 


Vodimo vas u Hanover

Iako možda Njemačku ne doživljavate kao pravu turističku destinaciju predlažemo da se ipak potrudite da vas put bar jednom dovede do ove države. U Njemačkoj turisti preferiraju i najčešće idu ka Minhenu, Lajpcigu i/ili Berlinu, a mi smo se ipak odlučili za grad u saveznoj pokrajini Donja Saksonija, a evo i zašto:

Iako sada Hanover izgleda kao nov i moderan grad on ima veoma dugu i zanimljivu istoriju. Najpoznatija znamenitost grada je Nova gradska vijećnica, građevina koja je zapanjujuća ne samo spolja, već i iznutra. Dramatična istorija grada postaje vam jasnija kada pogledate minijaturne modele ovog grada iz 1689, 1939, 1945. godine kao i model današnjeg izgleda. Kako biste najbolje uporedili modele sa trenutnim izgledom grada predlažemo da uživate u pogledu sa vrha kupole i iz sopstvene perspektive uočite promjene. A do vrha kupole ćete doći zakrivljenim, paraboličnim liftom, jedinim takve vrste u Evropi. Vožnja će vjerovatno izazvati neobičan osjećaj zbog ugla kojim se krećete duž oblika kupole.

Iza Nove gradske vijećnice nalazi se veliko vještačko jezero Mašze (Maschsee) površine 78 hektara. Na jezeru je zimi dozvoljeno klizanje kada je led deblji od 13 cm. Do jezera se dolazi kroz Ajlenride (Eilenriede) šumu koja se prostire na oko 640 hektara i koja je po površini veća od londonskog Hajd parka. Možete birati između sportova na vodi, vožnje čamcem po jezeru ili vožnje brodićem rječicom Zambezi koja vijuga kroz šumu. Zanimljivo je da rijeka vodi kroz dio zoološkog vrta u kojem se nalaze afričke životinje, tako da ukoliko se odlučite za vožnju brodićem životinje ćete posmatrati iz sasvim neobičnog ugla.

Pravi dragulj Hanovera koji ne smijete propustiti da posjetite je barokni vrt Herenhojzer gerten (Herrenhäuser Gärten). Uživaćete u šetnji usred raskošno oblikovanih cvjetnih aranžmana, brojnih fontana i skulptura baš kao i dame i gospoda iz prošlih vjekova, jer je vrt sačuvao svoju autentičnost do danas. Osim egzotičnih biljaka iz cijelog svijeta u vrtu se nalazi najveća svjetska kolekcija orhideja, akvarijum sa preko šest hiljada vodenih biljaka ali i predstavnici životinjskog svijeta. Nama zanimljiv dio vrta je i vještačka pećina napravljena 1676. godine. Sastoji se od tri prostorije, a prvobitno je služila za rashlađivanje u toplim ljetnjim mjesecima. Pećina je između 2001. i 2003. godine preuređena. Svjetski poznata umjetnica Niki de Saint Phalle pretvorila je u mjesto misterije, koristeći slomljena ogledala i različite uglove. Moderna umjetnost smještena u baroknom okruženju sigurno će oduševiti i vaša čula.

Interesantno je da gdje god da se nalazite u Hanoveru samo 10 minuta hoda vas dijeli od nekog parka, jer je ovo možda najzeleniji grad u Njemačkoj sa šumom u gradu i oko 500 km biciklističkih staza.

Kada je u pitanju Stari grad Hanover najbolje ga je opisati kao jezgro pomiješanih starih šarenih kuća sa zgradama od crvene cigle koje su prekrivene bršljanom. U "stara vremena" vratiće vas popločane ulice i drvene kuće koje su nakon Drugog svjetskog rata sakupljene iz cijelog grada i prebačene ovdje u Stari grad Hanover. U blizini se nalazi crkva Egidienkirhe (Aegidienkirche), građevina koja je ostala nerekonstruisana da usred obilja ljepote podsjeća na tragediju rata.

Zanimljiva istorija kraljevskih porodica

Ćerka kralja Nikole I Petrovića Njegoša, Ana, bila je udata za njemačkog princa Franca Batenberga, živjeli su u Darmštatu. Najmlađi sin kralja Nikole, Petar, školovao se četiri godine u internatu u Hajdelbergu, a državnu maturu polagao je u Štutgartu. Poslanstvo Njemačke otvoreno je na Cetinju 1906. godine. A ono što ove dvije zemlje veže već 120 godina je i princeza Milica koja je "dovela" golf na Balkan. Ona je pokroviteljica golf kluba osnovanog na Cetinju 1906. godine i njoj je pripala čast da izvede prvi udarac. Zapravo, riječ je o njemačkoj princezi Juti fon Meklenburg-Strelic koja se 1899. godine na Cetinju udala za prijestolonasljednika Danila, sina kralja Nikole I Petrovića Njegoša, prihvatila pravoslavnu vjeru i dobila ime Milica.

Iako bismo vam mogli pisati o još mnogim znamenitostima ovog grada sajmova, grada muzeja, pozorišta, galerija... ostavljamo vam da sami steknete utisak, jer postoje utisci koji se moraju doživjeti. Mi smo tu da vas povedemo do Hanovera.

Ugodan let.

Vaš Montenegro Airlines